Відключення електроенергії в Україні стали ще однією причиною раціональнішого підходу до наповнення холодильника.

Тому не варто класти в нього зайві продукти, особливо якщо зараз цьому приладу доводиться працювати лише кілька годин на добу.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

Зазвичай багато хто з нас звикли класти в холодильник продукти, які зовсім не потребують такого зберігання. Нижче наведено короткий список популярних продуктів, які не потрібно класти в холодильник.

Які продукти не слід зберігати у холодильнику

1. Хліб. Насамперед тому, що молекули крохмалю, що містяться в будь-якому хлібі, при зберіганні в умовах низьких температур кристалізуються. Тому в холодильнику цей продукт черствіє швидше, а також набирає чимало води та сторонніх запахів.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

хліб

2. Помідори. Майте на увазі, що багато овочів і фруктів тільки псуються від холоду. І, зокрема, помідори втрачають свої смакові властивості. Тому просто зберігайте томати поза холодильником, не залишаючи їх на прямому сонячному світлі.

3. Цибуля. Для її якісного зберігання потрібно досить сухе повітря та вільна циркуляція, а цього холодильник забезпечити не в змозі. Найкраще зберігати цибулю в темному ящику, щоб не проріс. Але в жодному разі не в пакеті.

4. Часник. У холодильнику він просто займатиме зайве місце, адже жодних особливих умов зберігання не потребує.

Часник. Фото: Youtube

5. Авокадо. У холодильнику авокадо зіпсуються навіть швидше, тому радять зберігати у паперових пакетах. А в холодильник класти – лише розрізані.

6. Банани. Оскільки крохмаль у них руйнується під дією холоду і вологи, через це вони темніють, а їхня м'якоть стає глівкою.

7. Картопля. Крім всіх негативних наслідків, що мають продукти з вмістом крохмалю, до того ж її текстура від холоду стане більш розсипчастою, що погано позначиться на смаку.

8. Диня, манго, солодкий перець. Якщо вони не розрізані, то чудово зберігатимуться при кімнатній температурі. Тільки розрізані плоди слід загортати у харчову плівку та класти у холодильник.

Рослинна олія, скріншот з відео

9. Масло. Оливкова олія в холодильнику просто замерзне. У соняшниковій олії температура замерзання дещо нижча, проте зберігання при температурі менше +18 градусів йому теж на користь не піде.

10. Мед. Оскільки він є природним консервантом, то в особливих умовах зберігання не потрібно. Слід врахувати також вплив холоду на молекули цукрів, яких у меді дуже багато. Тому краще зберігати його у темному місці.

11. Кава. У холодильнику вона набереться сторонніх запахів, що не добре для аромату цього продукту.

12. Шоколад. Від такого зберігання почнуть руйнуватися цукру, зміниться текстура та з'явиться білий наліт.

Шоколадні цукерки, фото скріншот з відео

Нагадаємо, що купите 30 грудня, а на Новий рік вони вже згниють: як правильно зберігати мандарини.

Раніше ми повідомляли про хитрощі зберігання овочів для міського жителя: прості правила на випадок відключення електрики.