Ароматна, розсипчаста, не суха гречка і ще просочена підливою зі спеціями. Ще в цій страві будуть соковиті шматочки м'яса. Цього разу ми пропонуємо вам приготувати особливу страву з гречки – по-купецьки. Виходить ця страва дуже смачною, ситною. Найцікавіше, що така річка готується швидко та просто.
Про це розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
• Гречана крупа – 400 г (2 склянки);
На Україну чекає аномальне літо: чим воно може здивувати у 2025 році
Слов'янський гороскоп на квітень 2025: на кого чекають несподівані зміни та доленосні зустрічі
Більше жодної готівки: українців чекають важливі зміни
Більше не вимагатимуть військово-обліковий документ: деяким чоловікам значно спростили життя
• М'ясо (свиняча шия, можна будь-яке) – 800 г;
• Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
• Морква (середня) – 2 шт.;
• Часник – 2 зубчики;
• Олія - 2 ст. л.;
• Приправа для м'яса – за смаком;
• Суміш перців – за смаком;
• Сіль за смаком;
• Вода – приблизно 4 склянки (+1 склянка для м'яса);
• Олія вершкове (за бажанням) – 30 г.
Спосіб приготування
М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником та нарізати середніми шматочками. Цибулю та моркву вимити, очистити та нарізати середнім кубиком. У каструлі або глибокій сковороді розігріти олію. Обсмажити цибулю та моркву.
Додати до сковороди з овочами м'ясо, перемішати. Додати часник, сіль, перець, спеції. Перемішати та обсмажити м'ясо без кришки.
Потім додати воду (окріп), щоб м'ясо було повністю покрите рідиною, перемішати і гасити м'ясо до напівготовності на середньому вогні під кришкою. Гречку добре промити. За бажанням гречану крупу можна прожарити на сковороді, гречка буде більш ароматною і розсипчастою.
Додати гречку до м'яса із овочами, перемішати. Залити окропом так, щоб гречка була повністю вкрита водою. Для варіння гречки завжди користуюся співвідношення гречки і води 1:2 відповідно. Зручно користуватися склянками: на 2 склянки гречки 4 склянки води. Додати спеції, сіль.
Гасити м'ясо з гречкою на маленькому вогні 30-40 хвилин, не перемішуючи, під кришкою. Готувати до того моменту, поки не випарується вся вода і крупа не розвариться. Час приготування залежить від самої гречаної крупи.
Потім обережно перемішати. Можна додати в гречку шматочок вершкового масла|мастила|. Закрити кришкою, зняти з вогню і дати страві постояти 10 хвилин.
Нагадаємо, завжди робите солодкі сирники? Спробуйте солоні та не пошкодуєте, рецепт із зеленню.
Раніше повідомлялося, ця страва має бути на новорічному столі: закуска "Око дракона" з тунця здивує всіх гостей.