Кутя – це важлива частина різдвяної традиції, а рецепт її приготування може надати святковому столу особливої атмосфери. Ось цікавий рецепт, який точно урізноманітнить ваш святковий стіл.
Полтавська кутя — це варіант страви, яка, можливо, не така поширена, як класична кутя, але її варто спробувати. Приготовлена з попередньо звареної каші, залитої концентрованим та солодким компотом, ця кутя стане незвичайним та смачним доповненням до святкового столу.
Інгредієнти:
- пшениця
- цукор
- Мед
- Сушені яблука
- Сушені груші
- Чорнослив
- Волоські горіхи
- Курага
- Мак
Спосіб приготування:
- Замочіть пшеницю на ніч у холодній воді у пропорції один до двох. Зранку варіть її на повільному вогні до готовності.
- Варіть компот із сушених яблук, груш та чорносливу. Компот має бути насиченим та солодким.
- Замочіть мак на кілька годин. Після цього подрібніть його у ступці чи блендері.
- Наріжте чорнослив та курагу шматочками. Горіхи підсмажте на сковороді. Змішайте горіхи, чорнослив, курагу та додайте товчений мак. Залийте теплою водою із медом.
- Змішайте готову пшеницю з компотом та начинкою з горіхів, фруктів та маку.
Приємного апетиту!
Також ми писали, навіть духовку не треба включати: простий торт із печива, який не займе багато часу, докладний рецепт
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Раніше ми радили приготувати, що яскравіше на столі, тим краще для Дракона: гостра морквяна ікра для зустрічі 2024 року, рецепт
Як повідомляв наш портал, в магазин більше не ходжу, марину саму: рецепт маринованих печериць за 10 хвилин