Багато українців стикаються з проблемою, коли очі в магазині "розбігаються", а купити хочеться не лише смачне, а й корисне. В таких випадках можна приготувати улюблені страви вдома.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом простим рецептом халви, який поверне вас в дитинство. Страва за цим рецептом виходить неймовірно смачною.

Домашня халва, скріншот: YouTube

Інгредієнти для домашньої халви:

Соняшникове насіння (ядро) - 400 грамів

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

Сіль - щіпка

Вода - 55 грамів

Білок - 20 грамів

Цукор - 200 грамів

Як приготувати:

На першому етапі приготування обсмажте ядро соняшникового насіння на сковорідці до золотавого кольору. Після цього дайте йому охолонути та перебийте насіння до стану пасти.

Домашня халва, скріншот: YouTube

Для приготування халви знадобиться сироп. Щоб його приготувати змішайте цукор з водою та нагрійте суміш приблизно до 110 градусів. Тим часом необхідну кількість білка збийте з щіпкою солі до піків. Після цього повільно влийте в білки приготований сироп, продовжуючи їх збивати. За консистенцією суміш повинна вийти трохи рідкою, але блискучою.

Домашня халва. Фото: Youtube

В кінці змішуємо подрібнене насіння та яєчну масу з сиропом. Важливо старанно вимішати страву, щоб вона була однорідною. Після цього перекладіть халву до зручного посуду та поставте в холодильник на 30 хвилин. Після цього домашнім смаколиком можна ласувати в будь-який момент. Приємного смаку!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, з'їдять за секунди: рецепт смачного та соковитого хека в духовці

Раніше портал Знай інформував, та сама "кислинка": рецепт ароматної заправки до будь-якого салату, слинки потечуть рікою

Також наш портал повідомляв, солодка інтрига святкового столу: рецепт традиційної куті по-полтавськи