Форшмак не всі вміють готувати смачно. Здавалося б, така проста закуска, але тут дуже важливо дотримуватися правильних пропорцій і вибирати необхідні інгредієнти. Її, як і борщ, досить легко зіпсувати.
Особливо сильно вона подобається любителям оселедця, адже це головна її складова, але смак набагато яскравіший.
Назва делікатесу в перекладі з німецької означає "закуска", але відноситься ця страва до класичної єврейської кухні. Форшмак саме за цим рецептом виходить дуже смачним і ніжним, а відмінно поєднується з картоплею і підсмаженими грінками.
Інгредієнти:
- Оселедець – 200 грам
- Цибуля - 30 грам
- Яйце варене - 1 шт
- Яблуко – 25 грам
- Хліб білий (м'яка частина) – 30 г
- Вершки - 70 грам
- Вершкове масло - 10 грам
Процес приготування гранично простий:
Мобілізація пенсіонерів: до війська хочуть залучати чоловіків віком від 60 років
"ТЦК треба розпустити": нардеп пропонує альтернативну мобілізацію - що хочуть змінити
Мобілізація обійде стороною: ще одна категорія чоловіків стане недоторканною для ТЦК - які критерії
Нові поблажки для ухилянтів: знятися з розшуку можна без візиту до ТЦК
Хліб заливаємо вершками і даємо постояти, доки він все не вбере. Усі інгредієнти пропустити через м'ясорубку. Двічі. Це важливо, не полінуйтеся, тоді смак виходить ніжнішим.
В кінці спробуйте на сіль, але врахуйте, що оселедець і так солона, тому тут головне не переборщити. І все готове. Можна подавати з грінками та картоплею.
Нагадаємо, що робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят.
Раніше ми повідомляли про солодку інтригу святкового столу: рецепт традиційної куті по-полтавськи. a>
Також не зайвим буде святковий салат із шинкою та оливками: як швидко приготувати смачну страву на Новий Рік. Для рецепту не потрібно нічого попередньо варити або смажити.