Пропонуємо нашим шановним читачам перед приходом Різдвяних свят згадати, що в домашній кухні може бути робота з духовкою. Цього разу знайомитимемося зі способом приготування солодкого короваю, який печуть спеціально на Різдвяний святвечір.

Всі ми чудово пам'ятаємо слова з колядки "Коляд, Коляд, Колядниця - добра з медом паляниця". П'ятак ми просити не будемо, а звернемо увагу на те, як правильно приготувати смачний солодкий хліб. І можливо, ви чекатимете на Різдво більше, ніж на свято Великодня.

Про цей рецепт стало відомо завдяки відео з інструкціями на кулінарному YouTube-каналі "У нас найсмачніше".

Паляниця з медом, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Для дріжджового тіста на воді: вода -0,5л; борошно - до 1,5 кг; дріжджі пресовані – 25г, або дріжджі сухі – 8г; цукор – 80г; мед – 1ст.л.; олія -100мл; сіль - дріб, або 1% від ваги борошна.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Паляниця з медом, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Автор рецепту нагадує, що потрібно брати теплу воду для приготування тіста. Тісто необхідно місити досить довго, як каже автор, приблизно 30-40 хвилин. Робити це потрібно руками, доки тісто не почне відставати від рук. Тісто після замісу необхідно залишити в теплому місці на 3-3,5 години.

Паляниця з медом, скріншот: YouTube

Після цього необхідно підготувати дощечку і форму, їх потрібно обов'язково змастити олією. Викласти тісто у форму та вирізати з невеликого шматочка тіста спеціальну прикрасу у вигляді зірки.

Паляниця з медом, скріншот: YouTube

Паляниця з медом, скріншот: YouTube

Можна дати тесту у формі ще трохи підрости і після цього потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Тепер можна пильно стежити за процесом. Після приготування радять зробити "солодкий розчин" і помазати готову страву. Тепер "добру з медом паляницю" можна сміливо подавати на святковий стіл.

Нагадаємо, робимо пряникове тісно з того, що є вдома: вистачить на кілька свят.

Раніше повідомлялося, халва з магазину залишиться далеко позаду: як приготувати улюблені солодощі вдома.

Також, святковий салат з шинкою та оливками: як швидко приготувати смачну страву на Новий Рік.