Дуже мало часу залишилося до Нового року, тому пропонуємо вам швиденько ознайомитися з цікавою закускою, яка замінить холодець.
І виглядає вона сучасніше. Якщо ви не встигаєте приготувати її для найближчого свята, то завжди можете зробити це наприклад до Різдва, якщо відзначаєте 7 січня або просто так, щоб порадувати себе.
Інгредієнти для закусочного холодця:
- м'ясо - 500 г;
- вода - літр;
- лавровий лист - 2 шт.;
- чорний перець - 5 шт.;
- соль — ч.л.;
- желатин – 20 г;
- яйце - 3 шт.
Приготовление закусочного холодца:
Хлопці, уважно на полях: українських військових атакує сказ, 2 тижні під купою уколів
Українцям масово полетіли штрафи від ТЦК, але платити не поспішають: кількість боржників б'є рекорди
Пенсіонерам видаватимуть безкоштовні ліки: хто та як може отримати
Українцям нарахують доплати до пенсії: список отримувачів великий
1. Відварюємо годину м'ясо у воді, додаємо лавровий лист, сіль чорний перець. Варимо під кришкою м'ясо кілька годин, а потім зціджуємо бульйон через сито. У 100 мл бульйону додаємо желатин і ретельно перемішуємо. Залишаємо желатинову суміш на 10 хвилин, тим часом ділимо м'ясо на волокна.
2. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, виливаємо в решту бульйону. Відварюємо яйця до готовності, очищаємо та нарізаємо кожне надвоє. На дно форм для кексів наливаємо трохи бульйону, кладемо по половинці яйця.
3. Додаємо на верхівку яйця м'ясні волокна. Заливаємо всі компоненти залишками бульйону. Залишаємо закуску в холодильнику на кілька годин до застигання. Виймаємо з форм холодець з яйцем і подаємо до столу.
Нагадаємо, що з цією стравою ви забудете про Олів'є та Мімозу: рецепт салату з крабових паличок та мандаринів.
Раніше ми повідомляли, що від такого точно не буде похмілля: рецепт новорічної закуски у вигляді помідорів, фаршированими гострим сиром та часником.