Господині в метушні часто можуть пересолити страву, особливо якщо беруться відразу за кілька процесів.
Іноді здається, що ситуацію вже ніяк не вирішити, але варто лише напружити пам'ять і скористатися слушними порадами.
Також є прикмета, що закохані пересолюють їжу, тому що гра гормонів у крові відволікає їхні думки від важливого процесу приготування їжі. Але й у такому разі страви можна врятувати.
Якщо ви додали занадто багато солі в м'ясо, можна перемістити його ще в гарячому вигляді з посуду з холодною сметаною. Через 1-2 години його можна нагріти на водяній бані. Таким чином воно стане соковитішим, а зайва сіль піде.
Приватбанк масово закриває доступ до рахунків - що вимагає
Вашу квартиру оподаткують по-новому: скільки змусять платити за власне житло
В Україні затвердили тариф на газ до початку опалювального сезону: яка ціна з травня до листопада
Нацбанк виводить з обігу частину грошей: чим їх замінять
У разі пересолених овочевих страв - рагу, тушкованої капусти та інших, допоможуть свіжі томати. Їх потрібно дрібно нарізати, додати в їжу та довести до кипіння.
Картопляне пюре теж можна врятувати. Приготуйте ще одну порцію, але вже без солі та змішайте з першою. Його вийде більше, але смак не зіпсується, а лише стане кращим.
Якщо пересолили рис, макарони або бобові, злийте пересолену воду, залийте окропом, доведіть до кипіння, потримайте в цьому відварі 2-3 хвилин.
Нагадаємо, що тільки так, і ніяк інакше: коли правильно солити фарш для котлет - ви цього точно не знали.
Раніше ми повідомляли, що курка буде соковитою та ніжною: який інгредієнт допоможе зробити філе смачнішою.
Також стало відомо, що зігріє не тільки ваше тіло, а й душу: рецепт гарячого святкового пуншу з 5 інгредієнтів.