Гашену оцтом соду використовують у рецептах приготування багатьох кондитерських виробів. Однак не завжди випічка піднімається та виходить в результаті бажаної якості.

Соду, дріжджі, пекарський порошок використовують для того, щоб при приготуванні випічки, млинців та оладок досягти максимальної пишності, ніжності та легкості готового виробу. Сода, наприклад, розпушує будь-який виріб у два етапи.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

На першому етапі він стикається з кислим середовищем оцту, тоді відбувається хімічна реакція виділення бульбашок газу. На другому етапі сода продовжує розпушувати виріб у той момент, коли він нагрівається під час випікання.

Зазвичай соду гасять оцтом, використовуючи ложку або склянку. У цей момент відбувається бурхлива реакція виділення вуглекислого газу. Однак цей процес відбувається в ложці поза тестом, тому він абсолютно нічого не розпушує. Відповідно, перший етап розпушування втрачено.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Харчова сода, фото pravda

Як правильно гасити соду?

Соду потрібно всипати в суміш інгредієнтів тіста, поки не додано борошно і полити оцтом. Після цього перемішайте. Відбудеться реакція, вуглекислий газ, що розпушує, залишиться в тесті.

Інший спосіб: додати соду до сухих інгредієнтів тіста, а оцет - рідких. Перемішати в окремих ємностях сухі інгредієнти разом із содою та рідкі разом із оцтом. А потім їх перемішати.

Реакція відбудеться всередині тесту, вуглекислий газ збережеться і працюватиме. У той же час оцет можна не додавати, якщо в складі тесту присутні в достатній кількості кислі продукти (сметана, кисляка, лимонний сік).

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Нагадаємо