Гордон Рамзі, відомий своїми шедеврами в кулінарії, поділився секретом найсмачніших мітболів у тайському стилі. Натхненний смаками Азії, він пропонує унікальний рецепт фрикадельок з використанням фаршу з ягняти за 10 хвилин.

Цікаво, що шеф-кухар не включає яйця до складу — стверджує, що вдається зберегти неповторну текстуру страви. Але головне у цій страві — не лише сам мітбол. Гордон Рамзі пропонує подавати його з хрустким рисом, багато приправленим свіжим перцем, коріандром і цедрою лайма.

Інгредієнти:

  • Фарш із ягнятини - 450 г
  • Кинза - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Редька червона – 3 шт.
  • Салат - за смаком
  • Огірок – 3 шт.
  • Смажений солоний арахіс - за смаком
  • Кленовий сироп – 2 ч. л.
  • Соус рибний – 2 ст. л.
  • Лайм – 2 шт.
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Тайська паста чилі - 15 г
  • Червоний перець чилі - за смаком
  • Рис – 200 г

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці покладіть фарш з ягнятини, приправте сіллю, перцем і додайте|добавляйте| шматочки тайського перцю чилі, тайську чилі-пасту і дві чайні ложки оливкової олії. Добре перемішайте фарш руками до однорідності. Натріть цедру лайма і додайте фарш. Добре розмішайте руками.
  2. Сформуйте кульки розміром із м'ячики для гольфу. Трохи приплюсніть їх зверху та знизу, покрутіть у руках, щоб мітболи стали плоскими з обох боків, схожими на шайбу для хокею.
  3. Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажуйте мітболи по 4 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки.

Популярні новини зараз

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще
  1. На другу сковороду з розігрітою оливковою олією покладіть варений білий рис і нарізаний перець чилі разом із коріандром. Готуйте 3-4 хвилини до хрумкого стану. Додайте цедру лайма до рису, перемішайте та приберіть із плити.
  2. Для соусу змішайте у тарілці рибний соус, кленовий сироп, сік лайма, нарізаний червоний перець чилі та смажений арахіс. Добре перемішайте і вилийте в соусник.
  3. На великій плоскій тарілці викладете салат, товсті шматочки огірка, зелену цибулю, кінзу та редьку. Поруч розмістіть мітболи. Подавайте з приготовленим рисом чи іншим гарніром на ваш смак.

Смачного!