Гордон Рамзі, відомий своїми шедеврами в кулінарії, поділився секретом найсмачніших мітболів у тайському стилі. Натхненний смаками Азії, він пропонує унікальний рецепт фрикадельок з використанням фаршу з ягняти за 10 хвилин.
Цікаво, що шеф-кухар не включає яйця до складу — стверджує, що вдається зберегти неповторну текстуру страви. Але головне у цій страві — не лише сам мітбол. Гордон Рамзі пропонує подавати його з хрустким рисом, багато приправленим свіжим перцем, коріандром і цедрою лайма.
Інгредієнти:
- Фарш із ягнятини - 450 г
- Кинза - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Редька червона – 3 шт.
- Салат - за смаком
- Огірок – 3 шт.
- Смажений солоний арахіс - за смаком
- Кленовий сироп – 2 ч. л.
- Соус рибний – 2 ст. л.
- Лайм – 2 шт.
- Оливкова олія - за смаком
- Тайська паста чилі - 15 г
- Червоний перець чилі - за смаком
- Рис – 200 г
Спосіб приготування:
- У великій мисці покладіть фарш з ягнятини, приправте сіллю, перцем і додайте|добавляйте| шматочки тайського перцю чилі, тайську чилі-пасту і дві чайні ложки оливкової олії. Добре перемішайте фарш руками до однорідності. Натріть цедру лайма і додайте фарш. Добре розмішайте руками.
- Сформуйте кульки розміром із м'ячики для гольфу. Трохи приплюсніть їх зверху та знизу, покрутіть у руках, щоб мітболи стали плоскими з обох боків, схожими на шайбу для хокею.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді. Обсмажуйте мітболи по 4 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки.
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- На другу сковороду з розігрітою оливковою олією покладіть варений білий рис і нарізаний перець чилі разом із коріандром. Готуйте 3-4 хвилини до хрумкого стану. Додайте цедру лайма до рису, перемішайте та приберіть із плити.
- Для соусу змішайте у тарілці рибний соус, кленовий сироп, сік лайма, нарізаний червоний перець чилі та смажений арахіс. Добре перемішайте і вилийте в соусник.
- На великій плоскій тарілці викладете салат, товсті шматочки огірка, зелену цибулю, кінзу та редьку. Поруч розмістіть мітболи. Подавайте з приготовленим рисом чи іншим гарніром на ваш смак.
Смачного!
Раніше Знай.ua радив приготувати грузинську класику з українським смаком: рецепт "найсімейної страви" - оджахурі
Вам буде цікаво дізнатися, що за таку смачну вечерю можна і душу продати: як приготувати соковиті фрикадельки в картопляних човниках