Цибульний пиріг із твердим сиром – справжнє відкриття у світі смачних поєднань. Ця страва сподобається як теплою, так і охолодженою. Воно чудово підходить до борщу, супів або чаю, а ще його так зручно взяти з собою на роботу чи подорож.

Але цей пиріг можна варіювати! Додайте свіжу петрушку або щіпку фенхелю, щоб надати легкий аромат кропу. А якщо посипати трохи подрібнених волоських горіхів або пластівців мигдалю, страва стане ще смачнішою.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла|мастила| 82,5%
  • 6 столових ложок сметани 20%
  • 10 г розпушувача

Для начинки:

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще
  • 6 цибулин
  • 4 яйця
  • 350 г твердого сиру
  • 50 мл соняшникової олії
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вийміть масло заздалегідь з холодильника, щоб воно розм'якло.
  2. У великій мисці змішайте 300 г борошна, 10 г розпушувача, щіпку солі, 200 г вершкового масла|мастила| і 6 ст. ложок сметани. Замісіть м'яке тісто.
  3. Загорніть тісто в плівку та залиште в холодильнику на 40 хвилин.
  4. Очистіть 6 цибулин від лушпиння і поріжте їх чвертю кільцями.
  5. Розігрійте сковороду з 50 мл соняшникової олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте сіль до смаку. Перекладіть обсмажену цибулю в миску і залиште охолонути до кімнатної температури.
  6. Тертий сир (350 г) додайте в миску до цибулі, вбийте 4 яйця і добре перемішайте начинку.
  7. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  8. Змастіть і посипте мукою|борошном| круглу форму (діаметром 20 см) для випічки.
  9. Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його за розміром форми, враховуючи борти.
  10. Перекладіть тісто, що розкотило, у форму і рівномірно розподіліть по ньому начинку.
  11. Випікайте в розігрітій духовці при 200 градусах протягом 25-30 хвилин.
  12. Дістаньте готовий пиріг цибулі, залиште його у формі, щоб охолонув і стабілізувався при кімнатній температурі.

Поріжте порційні шматочки та подавайте до столу. Зберігайте пиріг у холодильнику і при необхідності підігрійте трохи в мікрохвильовій печі.

Смачного!