Для приготування улюблених страв господині обирають різні рецепти тіста, які перевірені роками або експериментують. Але не кожна спроба закінчується смачною стравою.

Але мало хто знає, що з одного замісу можна приготувати одразу декілька страв. Тому сьогодні ми розповімо, як приготувати універсальне тісто для вареників, чебуреків та пельменів, яке вийде навіть в початківців.

Вареники з черешнею, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Борошно - 400 грамів

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Олія - 2 ст. ложки

Вода (гаряча) - 220 мл

Сіль - щіпка

Для приготування тіста важливо використовувати не кип'яток, а саме гарячу воду. Це потрібно для того, щоб тісто вийшло еластичним.

Як приготувати:

1) Просійте борошно, додайте сіль та перемішайте ці інгредієнти. Після цього влийте необхідну кількість олії.

2) Нагрійте воду та додайте трохи до борошна. Поступово додавайте більше води, замішуючи тісто. Обережно вимішайте до еластичності. Після цього замотайте плівкою та залиште приблизно на 20 хвилин.

Тісто. Фото: скрін відео

3) З цього тіста можете приготувати улюблені страви, такі як чебуреки, вареники та пельмені. Підійде це тісто для рецептів, в яких використовується не лише солона, а й солодка начинка.

Головне готувати з задоволенням та любов'ю. Приємного смаку!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ялинка з ковбаси та мишки із сиру: 5 оригінальних закусок на зиму, якщо несподівано прийшли гості

Раніше портал Знай інформував, простий рецепт "золотистих" курячих крилець у духовці: бонус у вигляді огіркового салату

Також наш портал повідомляв, сода гаситься оцтом не так, як ви це робите: "золоті" правила, щоб випічка вийшла