Банош це традиційна страва гуцульської кухні, який готується на основі кукрузної крупи Найчастіше його подають з овечою бринзою і шкварками і є дуже ситним і смачним.

Головна перевага традиційної страви полягає у тому, що готується вона із доступних кожному продуктів і за короткий проміжок часу - 10-15 хвилин.

Його рецептом поділилась фудблогерка Поліна.

Банош. Фото Instagram

Для приготування страви вам знадобиться:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

• 250 мл. молока
• 250 мл. води
• 100 г. кукурузної крупи ( мілкого помолу)
• 30 г. вершкового масла
• 3 ст.л. сметани
• бринза
• бекон
• гриби ( за бажанням )
• сіль

Банош. Фото Instagram

Спосіб приготування:

В каструлю наливаємо воду та молоко, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь та постійно помішуючи вінчиком додаємо крупу ( тонким струменцем ).

Додаємо масло, сметану, перемішуємо.

Якщо каша виходить густою додайте ще 25-50 мл. води.

Банош. Фото Instagram

Солимо за смаком, але не забувайте що бринза і так солона.
Тому кашу краще не досолити.

Зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо кришкою та даємо постояти 2-3 хвилинки.

Банош. Фото Instagram

Подаємо з бринзою та підсмаженим беконом або шкварками з сала.

За бажанням можна додати смажені гриби.

Приємного апетиту!

Нагадаємо, замісіть раз, а приготувати можете кілька страв: рецепт універсального тіста без яєць

Як повідомляв "Знай.uа",курага, родзинки та чорнослив можуть бути дуже смачними: рецепт корисних цукерок замість шкідливих з Рошена

Знай.uа писав, здивуйте гостей цікавою подачею: як приготувати жульєн з куркою у хлібній булці