Майже всі ми готуємо пельмені неправильно. Як виявилося, кидати щойно витягнуті з морозилки напівфабрикати в киплячу воду не можна.

Досвідчені кухарі такий спосіб приготування називають міфом.

Суп із пельменями, фото: Знай.ua

Зазвичай пельмені готують так, вважаючи цю справу неймовірно простою. Кип'ятять воду, дістають із морозилки пельмені і просто закидають у окріп. Але цей варіант приготування не є вірним.

Дуже ймовірно, що в такому випадку ваша вечеря просто розлізеться по всій каструлі. Все банально пояснюється – різниця температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватися, а в результаті лопаються та розвалюються.

Популярні новини зараз

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Заморожені пельмені

Як правильно варити пельмені

Щоб вирішити цю проблему, потрібно кидати пельмені не в окріп, а просто в гарячу воду. Таким чином, напівфабрикати зможуть триматися купи і страва виглядатиме набагато апетитніше після приготування.

У випадку, якщо ви закинули пельмені в окріп, просто часткою склянку холодної води. Завдяки цьому вам вдасться стабілізувати температуру та зберегти форму та структуру пельменів.

Також варто прислухатися і до наступної поради, завдяки якій пельмені вийдуть набагато смачнішими. Перед тим, як почати готувати пельмені, замочіть їх у воді на кілька хвилин. Тісто вбере трохи води і при варінні пельмені точно не лусне.

Готові пельмені

Нагадаємо, що вийде не гірше ніж у ресторанах Буковеля: рецепт гуцульського баноша зі шкварками та грибами.

Раніше ми повідомляли, що краще її є, ніж вішати на вуха: рецепт домашньої локшини- рамена з куркою та грибами.

Також не зайвим буде дуже смачне та повітряне картопляне пюре без молока: чим замінити, якщо ліньки бігти до магазину.