Майже всі ми готуємо пельмені неправильно. Як виявилося, кидати щойно витягнуті з морозилки напівфабрикати в киплячу воду не можна.
Досвідчені кухарі такий спосіб приготування називають міфом.
Зазвичай пельмені готують так, вважаючи цю справу неймовірно простою. Кип'ятять воду, дістають із морозилки пельмені і просто закидають у окріп. Але цей варіант приготування не є вірним.
Дуже ймовірно, що в такому випадку ваша вечеря просто розлізеться по всій каструлі. Все банально пояснюється – різниця температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватися, а в результаті лопаються та розвалюються.
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Як правильно варити пельмені
Щоб вирішити цю проблему, потрібно кидати пельмені не в окріп, а просто в гарячу воду. Таким чином, напівфабрикати зможуть триматися купи і страва виглядатиме набагато апетитніше після приготування.
У випадку, якщо ви закинули пельмені в окріп, просто часткою склянку холодної води. Завдяки цьому вам вдасться стабілізувати температуру та зберегти форму та структуру пельменів.
Також варто прислухатися і до наступної поради, завдяки якій пельмені вийдуть набагато смачнішими. Перед тим, як почати готувати пельмені, замочіть їх у воді на кілька хвилин. Тісто вбере трохи води і при варінні пельмені точно не лусне.
Нагадаємо, що вийде не гірше ніж у ресторанах Буковеля: рецепт гуцульського баноша зі шкварками та грибами.
Раніше ми повідомляли, що краще її є, ніж вішати на вуха: рецепт домашньої локшини- рамена з куркою та грибами.
Також не зайвим буде дуже смачне та повітряне картопляне пюре без молока: чим замінити, якщо ліньки бігти до магазину.