У давнину китайці в 3 столітті до нашої ери стали першими, хто створив прохолодні десерти, що нагадують наше морозиво. Тоді це більше нагадувало фруктовий лід.

З часом і завдяки торговим зв'язкам ідея десерту помітно перетворилася та дісталася Європи.

Однак у сучасному світі приготування морозива в домашніх умовах це не розкіш. Секрет простий: всього три інгредієнти, трохи часу і ось у вас смачне шоколадне ескімо.

Інгредієнти:

  • 150 г шоколаду
  • 250 мл вершків (бажано 33%)
  • 65 мл молока, що згущує|згущає|

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Спосіб приготування:

  1. Почнемо з розтоплення шоколаду. Ви можете скористатися водяною лазнею або мікрохвильовою піччю. Мета – отримати рідкий та гладкий стан.
  2. Для форми використовуйте паперові стаканчики. Наповніть їх розплавленим шоколадом, рівномірно розподіліть по внутрішній поверхні. Помістіть склянки в холодильник, давайте шоколаду застигнути.
  3. Охолоджені вершки збийте до загусання. Поступово додайте згущене молоко, продовжуючи збивання, вам потрібно отримати повітряну масу. Наповніть склянки цим морозивом, вставте палички та відправте в морозильник на 3-4 години.
  4. Ваше домашнє ескімо готове! Тепер залишилося лише насолоджуватися цим чудовим десертом та ділитися радістю з близькими.

Смачного!

Також наш портал писав, кава з корицею принесе не лише гроші: як удосконалити "заряджену" смачний ритуал

Раніше Знай.ua стало відомо про просте, але дуже смачне морозиво з йогурту: потрібно всього 2 інгредієнти і буквально п'ять хвилин на готування

Вам буде цікаво дізнатися, хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти тільки посилюють голод, а не вгамовують його