Ароматні смажені пиріжки завжди асоціюються у нас із домашнім затишком. Їх звсім неважко готувати, а для начинки можна обоати будь-який улюблений продукт. Втім важливо начитися робити правильне тісто, яке зробить ваші пиріжечки хрумкими та пухкими.
Рецептом приготування на заварному тісті поділилися в yummy_food_uaa у Instagram.
Заварна основа
1 ст.л цукру
1 ч.л солі
3 ст.л олії
3 ст.л борошна (без гірки)
250 мл кип'ятку
Основне тісто
Школяр отримає 5 балів, навіть якщо написав на 9: вчителі включають "суб'єктивність" та занижують оцінки
У шкільних їдальнях переписали меню: як відтепер годуватимуть дітей
Дату зимових канікул буде змінено: до чого готуватись батькам і школярам
Ціни впали, але ненадовго: якими овочами варто закуплятися на зиму
250 мл теплої води
1 ч.л сухих дріжджів (5г сухих або 15г живих)
4 ст борошна (670г)
1 ст. л. олії
Спосіб приготування:
Готуємо заварну основу.
Змішуємо цукор, сіль, олію, борошно, залиємо кип'ятком, перемішуємо заварну масу і залишаємо охолонути до теплого стану.
Окремо змішуємо в теплій воді дріжджі
Охолоджену заварну основу змішуємо з дріжджовою, додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто.
В кінці додаємо олію і вмішуємо в тісто. Тісто злегка липне до рук. Накриваємо рушником або плівкою і залишаємо відпочити на 20 - 30 хвилин.
Формуємо пиріжки, тісто розправляємо руками або розкатуємо качалкою.
Начинка може бути як солодка так і солона.
Нагадаємо, що вийде не гірше ніж у ресторанах Буковеля: рецепт гуцульського баноша зі шкварками та грибами .
Раніше ми повідомляли, що краще її є, ніж вішати на вуха: рецепт домашньої локшини- рамена з куркою та грибами.
Також не зайвим буде дуже смачне та повітряне картопляне пюре без молока: чим замінити, якщо ліньки бігти до магазину.