Пончики - досить калорійні ласощі, проте іноді можна побалувати себе. Приготуємо пончики із бананами. Тісто готується на дріжджах і вимагає часу, але кінцевий результат того вартий.

Пончики виходять м'якими та ніжними всередині, з хрусткою скоринкою на поверхні та приємним банановим смаком та ароматом.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Показати ще

Для тіста: банани – 365 г; борошно - 270 г (2 склянки об'ємом 200 мл); масло вершкове - 40 г; цукор – 50 г; дріжджі свіжі – 15 г; сіль - 1 щіпка; вода – 50 мл.

Олія (для фритюру) - 300 мл і цукрова пудра (для подачі) - 15 г.

Спосіб приготування:

Для приготування найкраще використовувати дуже стиглі банани. Підігрійте воду до теплого стану (приблизно 35-38 градусів) і вилийте в миску. Покришіть руками свіжі дріжджі і з'єднайте з водою. Перемішайте ложкою, щоб шматочки дріжджів повністю розчинилися. Відставте убік на 5-7 хвилин.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Розтопіть вершкове масло|мастило| і остудіть до кімнатної температури. Тим часом очистіть банани. Вага бананів після очищення - 240 г. Наріжте банани кружальцями та перемістіть у глибоку миску.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Влийте до бананів розтоплене вершкове масло. Всипте цукор. Банани разом з рештою інгредієнтів подрібніть занурювальним блендером до однорідної консистенції без грудочок.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

До бананової маси всипте сіль і влийте дріжджі, що розведені у воді. Перемішайте ложкою до рівномірного розподілу. Невеликими порціями всипте борошно, що просіює. Після кожного додавання добре перемішуйте, щоб усі сухі інгредієнти стали вологими.

Повинне вийти густе та липке тісто. Руками вимішувати не потрібно. Накрийте миску харчовою плівкою. На плівці зробіть кілька проколів, щоб тісто "дихало", і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин. Чим тепліше в приміщенні, тим менше потрібно часу для вистоювання.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Ось таке гарне тісто вийшло після годинного вистоювання. Із загальної кількості візьміть трохи олії і змастіть кухонну дошку та руки. Дістаньте тісто і розкотіть у пласт товщиною 1,5 см. Можна качалку не використовувати, а зробити все руками. У мене вийшло коло діаметром 28 см.

Для формування я використовувала невелике кільце діаметром 3 см. Виріжте з тіста кружечки невеликого розміру. Можна зробити заготівлі трохи більше. Закрийте заготовки плівкою і залиште в теплому місці на 15 хвилин.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Рослинну олію влийте в сотейник і добре розігрійте. Як перевірити ступінь нагрівання олії? Візьміть маленький шматочок хліба та опустіть у олію. Якщо масло починає шипіти навколо хлібця, значить воно добре розігріте. У цьому випадку акуратно опустіть порцію заготовок у розігріту олію з урахуванням того, що під час обсмажування вони збільшаться у розмірі. Готуйте, помішуючи ложкою, близько 3-5 хвилин на вогні трохи нижче середньої, до золотистої скоринки з усіх боків.

Бананові пончики, скріншот: YouTube

Заздалегідь підготуйте плоску тарілку та застеліть її паперовими рушниками. Обсмажені пончики викладіть на тарілку на 2-3 хвилини, щоб увібрала зайву олію. Дайте пончикам трохи охолонути до теплого стану та посипте цукровою пудрою. Бананові пончики готові. Можна кликати всіх домашніх до солодкого столу.

Нагадаємо, ідеальні деруни, але не просто з картоплею: ​​ковбаса та сир змусять вас плакати від щастя.

Раніше повідомлялося, у жодному разі не кидайте пельмені в окріп: основні помилки будь-якого українця при варінні.

Також, тісто місити не треба: ліниві біляші в клярі - найпростіший рецепт.