Плов з гречки – чудова альтернатива традиційному плову, особливо, коли страва повинна опинитись на столі швидко.

Цей рецепт точно оцінять любителі гречки. Готується він як звичайний плов, тільки замість рису додаємо гречку.

Гречаний плов, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Для початку варто помити та зачистити м'ясо від жил. Потім нарізати його невеликим шматочками. Казан, або каструлю розігрійте з олією та закиньте туди смажитись м'ясо.

Гречаний плов, скріншот: YouTube

Поки смажиться м'ясо, цибулю почистіть та наріжте півкільцями. Моркву також почистити та нарізати тонкою соломкою. М'ясо повинно підсмажитись та стати золотистого кольору. Тільки тоді до нього варто відправляти овочі. Їх також потрібно довести до пів готовності.

Гречку тим часом промийте і відправте до овочів з м’ясом. Спочатку водою не заливайте, адже вона повинна гарно просмажитись і набратись ароматів. Лиш після смаження, гречку варто залити водою. Як тільки вона закипить, вогонь прикрутіть та залиште мліти на мінімальному.

Гречаний плов, скріншот: YouTube

Туди вкинути сіль та спеції, пару зубчиків часнику для смаку. Шампіньйони ми чистимо, миємо та нарізаємо слайсами. Викладіть їх зверху на гречку, накрийте кришкою і залиште на плиті до повної готовності. Через 1 годину гречаний плов зніміть з вогню і дайте настоятись деякий час під кришкою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ідеальні деруни, але не просто з картоплею: ​​ковбаса та сир змусять вас плакати від щастя

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у жодному разі не кидайте пельмені в окріп: основні помилки будь-якого українця при варінні

Також, наш портал інформував, у жодному разі не викидайте: що робити з маслом у банці з-під консервів