Ліниві голубці – краща альтернатива звичайним голубцям, адже часу на їх приготування потрібно набагато менше.

У духовці вони будуть томитись, а кінцевий варіант вас здивує – вони будуть просто танути у роті.

Ліниві голубці, фото 1000.menu

Інгредієнти:

Для соусу:

  • Морква – 1 штука;

  • Цибуля – 1 штука;

  • Перець солодкий – половина;

  • Сметана – 200 грамів;

  • Вода -250 грамів;

  • Пшеничне борошно – 1 столова ложка;

  • Сіль та спеції – за смаком.

Для початку приготуйте основу – рис з фаршем. Капусту мілко наріжте та опустіть у окріп, щоб вона стала м’якше. Рис гарно промийте та відваріть до готовності. Цибулю натріть на мілкій терці. Фарш, рис, капусту, яйце, цибулю та часник змішати та замісити фарш. З всієї маси сформуйте голубці у вигляді невеликих котлеток та посмажте їх до золотистої скоринки.

Ліниві голубці, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Всі овочі для соусу помийте, почистіть та наріжте кубиком. Все це потрібно відправити на сковорідку і підсмажити до готовності. Як тільки овочі стануть готовими, пересипте їх борошном та гарно перемішайте. Туди ж влийте воду, змішану зі сметаною, доведіть до кипіння. Маса повинна загустіти, після чого додаємо сіль та спеції.

Ліниві голубці. Фото: youtube

Після смаження голубців, складіть все у форму та залити сметанним соусом. Форму з голубцями поставте у розігріту на 180 градусів духовку та залиште там на півгодини. Найкраще ліниві голубці смакують гарячими.

Нагадаємо, портал Знай, інформував швидко, смачно та недорого: як здивувати своїх близьких запіканкою з макаронів, курки та томатів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, страва, яка готується легко, а з'їдається швидко: секрети приготування плову з гречкою та грибами

Також, наш портал інформував, хрумтітиме вся родина: рецепт моркви по-корейськи, якої ви її ще не куштували