Домашні пельмені є одним із улюблених страв українців. Насправді важко знайти людину, яка їх не любить і не готує у себе на кухні.

Проте смак пельменів можна значно покращити, знаючи, як приготувати ідеальне тісто для них.

Тісто на пельмені, скріншот з відео

За наступним рецептом у вас все вдасться, адже не всі можуть впоратися з тестом, через що воно буде липнути при готуванні, або пельмені можуть розвалюватися в каструлі.

Ідеальним рецептом приготування тіста для пельменів поділилася кулінарка Марія Михальченко на своєму каналі у YouTube.

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Показати ще

Заморожені пельмені

Інгредієнти:

  • 0,5 год. l рік
  • 4 ст. л масла
  • 800 г борошна
  • 375 мл окропу

Приготування тіста для пельменів:

Спочатку вбийте в зручний посуд яйце, додайте сіль і олію. Збийте їх до однорідності. Далі в окрему глибоку ємність просійте борошно. Зробіть по центру поглиблення та влийте туди яєчну суміш. Після цього вимісіть вилкою.

Пельмені, фото з відкритих джерел

Далі влийте в масу окропу та замісіть спочатку ложкою, а потім руками. Вимішуйте, поки у вас не вийде гладке однорідне тісто. Залишіть його відпочивати у харчовій плівці мінімум на 20 хвилин.

А далі все просто. Приготуйте улюблений фарш і наліпіть пельмені за допомогою пельменниці або вручну.

Нагадаємо, що почистили мандарини - не викидайте очищення: що можна приготувати з відходів.

Раніше ми повідомляли про рецепт борщу без м'яса, виходить дуже смачно: можна подавати з салком .

Так само стало відомо, що так готувати вміє тільки дідусь: ексклюзивний рецепт "небезпечних" печень з сиру.