Багато хто дуже недооцінює кускус, і дуже дарма, адже ця крупа дуже дієтична та універсальна у приготуванні.
Кускус не такий дорогий, його середня ціна від 90 до 110 гривень за кілограм, але добре розварюється, тому економна. Готується він лише за пару хвилин і на гарнір до різних овочів, м'яса.
Кускус можна зварити або запарити окропом у співвідношенні 1:2 або 1:1. Все досить просто, а головне – промивати заздалегідь не потрібно. Для варіння досить просто закип'ятити воду, всипати крупу, додати спеції та варити до готовності. А щоб запарити, потрібно залити крупу окропом і залишити під кришкою.
Також можна зробити солодкий кускус на молоці та з цукром. До такої каші відмінно підійдуть фрукти, горіхи чи родзинки. А ось кускус у солоному вигляді більш універсальний, тому що виступає як гарнір до різних страв.
ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити
Ухилянтів виженуть із засідки: стартують масові перевірки
Навіть якщо є відстрочка або бронь: у ТЦК дали чоловікам 7 днів
Схема з лічильниками: українцям нараховують космічні борги за світло
Кускус добре поєднується з овочевим асорті, засмажкою з моркви та цибулі, різними травами, в'яленими помідорами та багатьма іншими продуктами. Можна виявити фантазію, адже таку крупу дуже важко зіпсувати.
Нагадаємо, що маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.
Раніше ми повідомляли, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.
Також стало відомо, що потрібен пакет і трохи "потрясти" : цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.