Кулінар Євген Клопотенко поділився особливим рецептом борщу, який можна презентувати навіть на святковий стіл для найвибагливіших гостей.

Крім того, він пропонує додати до цієї страви один секретний інгредієнт. Євген Клопотенко пропонує об'єднати два смаки (кислий та солодкий) в одній каструлі та приготувати український борщ із додаванням яблук.

Яблука. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 400 г свинячих реберець;
  • 3-4 кисло-солодкі яблука;
  • 1 упаковка буряково-томатної заправки для борщу (240 г);
  • 3 л води;
  • 1 часник;
  • 2 морквини;
  • 3-4 картоплі;
  • ¼ капусти;
  • 100 г сметани;
  • 1 ст. л. білого консервованого хрону (або коріння);
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль та перець за смаком.

Індекс борщу, фото: Zakaz.ua

Популярні новини зараз

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Приготування

Вимийте та почистіть овочі, а також розігрійте духовку до 180 градусів. Одну морквину розріжте вздовж та навпіл, цибулину також розріжте на дві частини. Викладіть овочі у форму для запікання разом із 400 г свинячих реберець, трохи посоліть. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Тепер очистіть 3-4 картоплини та наріжте середніми кубиками. Іншу морквину натріть на тертці з великими отворами. Дрібно наріжте 1/4 капусти. Вийміть із духовки запечені овочі та м'ясо. Реберця розріжте на порційні сегменти.

борщ, фото: gastroguide

Тепер потрібно зварити бульйон. Для цього в каструлю влийте 3 л води та доведіть до кипіння. Додайте запечені овочі та шматочки свинячих реберець. Роздавіть 3 очищені зубчики часнику і також киньте в бульйон. Варити на середньому вогні 20 хвилин.

Після цього вийміть із бульйону запечені овочі та додайте картоплю. Через 5 хвилин вкиньте натерту моркву, а через 5 - нашатковану капусту. 3-4 кисло-солодкі яблука помийте і наріжте середніми кубиками. Розмістіть їх у каструлю до борщу.

Розмістіть томатну заправку. Небагато перемішайте, щоб розподілити її. Додайте солі та перцю на свій смак. Проварити 5 хвилин|мінути|. В окремій посудині змішайте 100 г сметани з 1 ст. л. білого консервованого хрону (або натертий свіжий хрон). Додайте|добавляйте| сметану з хріном в каструлю до борщу, перемішайте і дайте трохи настоятися.

Борщ. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, що маринована синя капуста, після якої ви не захочете звичайну: який секрет про маринад треба знати.

Раніше ми повідомляли, що це надзвичайно смачно: рецепт домашньої Фанти, яку ви захочете пити на кожне свято.