Іноді трапляється так, що гречка пригоряє і, відповідно, з'являється не надто приємний запах, через який її зовсім не хочеться.

Та й викидати продукт шкода, тим більше зараз, коли ціни постійно повзуть нагору.

Гречка, скріншот з відео

На щастя, рішення на цей випадок є. І вони дуже прості. Існує кілька хитрих трюків, які допоможуть врятувати гречку, що пригоріла, від жахливого запаху. Реанімувати всю кашу, звісно, ​​не вдасться, проте значну її частину, звісно, ​​можна.

Так що збережіть ці три корисні лайфгаки на випадок, коли все ж таки трапиться невдача і ви перегляньте момент, коли в гречці випарувалася вся вода і блюдо почало підгоряти.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Показати ще

Для початку, щоб врятувати гречку, що пригоріла, потрібно зіпсовану частину залишити в каструлі, а все інше обережно перекласти в іншу ємність.

Гречка, фото: Pixabay

Три способи врятувати гречку, що пригоріла:

1. Повторне приготування. Додайте невелику кількість води та знову поставте на плиту. Варіть на маленькому вогні. Також у процесі повторного приготування можна додати улюблені ароматні спеції та прянощі. Після цього ніхто не помітить, що гречка підгоріла.

2. Підливка. Приготуйте смачну підливу і наприкінці додайте в сковорідку гречку, яку потрібно протушкувати таким чином протягом кількох хвилин. Підливка може бути будь-який на ваш смак, наприклад, м'ясний, грибний, вершковий і т.д.

3. Холодна вода. Цей спосіб найпростіший. Гречку, що підгоріла, просто промивають під проточною водою протягом декількох хвилин.

Гречка / фото: Pixabay

Нагадаємо про ностальгічні голубці в сметанному соусі: рецепт із маминого зошита.

Раніше ми повідомляли про рецепт дитячого сендвіча з чіпсами та смаженою ковбасою: можна разочок, на свято.