Тісто на молоці, на вершковому маслі з лимонним соком схоже і на витяжне, і на пісочне. Зверху після приготування воно залишиться хрустке, а начинка – ніжна, соковита та ароматна.

Такий пиріг – найкраща альтернатива магазинним смаколикам.

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Тож для приготування закритого пирога з шинкою та картоплею варто підготувати такі інгредієнти:

Для тіста молоко потрібно з’єднати з лимонним соком, перемішуємо його та залишаємо на 2 хвилини. Молоко повинне трошки згорнутись. Туди ж додаємо розтоплене вершкове масло та гарно перемішуємо. Порційно вводимо борошно, перемішуємо за допомогою лопатки. Як тільки тісто почне вимішуватись, замішати у кульку, розділити її на 2 рівні частини та залишити.

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Шинку та картоплю розрізаємо на слайси. Картопля повинна бути дуже тонко нарізана. Частину тіста розкачуємо качалкою по розміру форми з урахуванням бортиків та викладаємо на застелену пергаментом форму. На цю частину викладаємо половину картоплі по всій поверхні. За допомогою кулінарної кисті змазуємо картоплю маслом і присипаємо травами. Зверху викладаємо шинку та викладаємо новий шар картоплі.

Пиріг з шинкою та карртопля.Фото: скрін

Все це трошки присоліть та приправте травами. Іншою частиною тіста варто накрити пиріг та прищепити бортики, щоб пиріг вийшов закритим. Духовку варто розігріти на 200 градусів на 1 годину.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, рецепт найсмачнішого лаваша, який не засохне першого ж дня: у магазин більше ні ногою

Раніше на порталі Знай інформували, ось і є меню на 2 тижні: 4 відмінні рецепти корисних супів з того, що є в холодильнику

Також наш портал повідомляв, цей гарнір багато хто недооцінює і даремно: як приготувати незабутній кускус