Оскільки страви з рису чудово поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та фруктами, то вона є однією з найпопулярніших каш на столах українців.

Більше того, рис приготувати зовсім не складно, проте іноді трапляється так, що він безнадійно злипається і виходить неапетитним.

Плов з сухофруктами, скріншот з відео

Тому метою кухарів є отримання смачного розсипчастого рису для приготування різноманітних страв, наприклад плову, супів або додавання в салати.

Як смачно зварити рис.

Насамперед, запам'ятайте, що для кожного сорту рису існують свої пропорції та час приготування. Наприклад, довгий рис варять у воді приблизно 20 хвилин із розрахунку 200 г продукту на 450 мл води. У той же час для короткого рису достатньо взяти 400 мл води, а для коричневого – 500-560 мл води.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Також прийміть до уваги, що рівень води в каструлі повинен бути на 2,5 см вище за рівень рису. Для кращого результату для варіння рису використовують чавунний посуд із товстим дном.

У той же час тонкостінні каструлі непрактичні, адже вони прогріваються нерівномірно і рис внизу може підгоріти, а зверху крупа залишиться сирою. Крім того, для гарного вигляду, аромату та пряного смаку в каструлю при варінні рису додають спеції. Це, наприклад, може бути куркума, паприка, мускатний горіх.

Плов. Фото: Кулінарні рецепти
Плов. Фото: Кулінарні рецепти

Нагадаємо, що вийде і поласувати і заощадити: як бюджетно приготувати котлети по-київськи.

Раніше ми повідомляли, що робити, якщо пригоріла гречка: 3 простих лайфхаки для тих, хто "проморгав" 15 хвилин варіння.