Кожен, хто хоч раз готував буряк, знає, що цей процес займає багато часу. Трапляється також, що овоч у процесі варіння втрачає свій колір. На щастя, це можна запобігти, а також заощадити час.
Зазвичай приготування буряків займає щонайменше 1 години. Крім кольору, плоди також втрачають значну частину поживних речовин. Понад те, за умов сьогоднішніх відключень світла актуально користуватися швидкими методами приготування.
Досвідчені кухарі розповіли, як можна швидко приготувати буряки, щоб вони при цьому не втратили колір.
Наприклад, щоб приготувати буряк за 10 хвилин, потрібно чисті коренеплоди покласти в поліетиленовий пакет, вичавити повітря з нього, а потім міцно зав'язати краї. Далі поставте буряки в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин при потужності 850 Вт. Маленьким плодам вистачить і п'ять хвилин. Таким чином, можна готувати моркву та картоплю, проткнувши їх у кількох місцях.
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Також можна скористатися такими порадами:
1. У каструлі. Вимиті буряки залийте окропом так, щоб вони покривали плоди. Варіть протягом 30 хвилин, потім злийте воду і поставте коренеплоди під струмінь холодної води. Залишіть буряки на 10-15 хвилин. Різкий температурний перепад доведе його до готовності плодів. Під час варіння можна додати півчайної ложки оцту чи лимонної кислоти, що збереже колір. У той же час не варто додавати сіль.
2. Відварювання у пакетах. Чисті буряки складіть у кілька міцних пакетів і зав'яжіть так, щоб у них не проникла вода. Варіть протягом 30 хвилин, потім опустіть під струмінь холодної води.
3. Буряк очистіть і помістіть у пакет для запікання або загорніть у фольгу. У пакеті не повинно залишитися повітря. Розігрійте духовку до 200 градусів та поставте запікатися коренеплоди на 30 хвилин. Після цього, не розпаковуючи, помістіть у каструлю з крижаною водою на 15 хвилин.
4. У мультиварці. Чашу мультиварки потрібно заповнити водою наполовину. Зверху поставте контейнер для пароварки і викладіть маленькі помиті буряки, а велику розріжте навпіл. Викладіть їх у чашу зрізом нагору. Виберіть у мультиварці режим "варіння на пару" та виставте час приготування на 40-45 хвилин.
Нагадаємо, що не мучтеся питаннями, коли вже весна: приготуйте цей легкий салат із яйцем, шпинатом та щавлем.