Кожен, хто хоч раз готував буряк, знає, що цей процес займає багато часу. Трапляється також, що овоч у процесі варіння втрачає свій колір. На щастя, це можна запобігти, а також заощадити час.

Зазвичай приготування буряків займає щонайменше 1 години. Крім кольору, плоди також втрачають значну частину поживних речовин. Понад те, за умов сьогоднішніх відключень світла актуально користуватися швидкими методами приготування.

Буряк. Фото: скриншот Youtube

Досвідчені кухарі розповіли, як можна швидко приготувати буряки, щоб вони при цьому не втратили колір.

Наприклад, щоб приготувати буряк за 10 хвилин, потрібно чисті коренеплоди покласти в поліетиленовий пакет, вичавити повітря з нього, а потім міцно зав'язати краї. Далі поставте буряки в мікрохвильову піч на 7-10 хвилин при потужності 850 Вт. Маленьким плодам вистачить і п'ять хвилин. Таким чином, можна готувати моркву та картоплю, проткнувши їх у кількох місцях.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Буряк. Фото: скриншот Youtube

Також можна скористатися такими порадами:

1. У каструлі. Вимиті буряки залийте окропом так, щоб вони покривали плоди. Варіть протягом 30 хвилин, потім злийте воду і поставте коренеплоди під струмінь холодної води. Залишіть буряки на 10-15 хвилин. Різкий температурний перепад доведе його до готовності плодів. Під час варіння можна додати півчайної ложки оцту чи лимонної кислоти, що збереже колір. У той же час не варто додавати сіль.

2. Відварювання у пакетах. Чисті буряки складіть у кілька міцних пакетів і зав'яжіть так, щоб у них не проникла вода. Варіть протягом 30 хвилин, потім опустіть під струмінь холодної води.

буряк, фото Pxhere

3. Буряк очистіть і помістіть у пакет для запікання або загорніть у фольгу. У пакеті не повинно залишитися повітря. Розігрійте духовку до 200 градусів та поставте запікатися коренеплоди на 30 хвилин. Після цього, не розпаковуючи, помістіть у каструлю з крижаною водою на 15 хвилин.

4. У мультиварці. Чашу мультиварки потрібно заповнити водою наполовину. Зверху поставте контейнер для пароварки і викладіть маленькі помиті буряки, а велику розріжте навпіл. Викладіть їх у чашу зрізом нагору. Виберіть у мультиварці режим "варіння на пару" та виставте час приготування на 40-45 хвилин.

Червоний буряк, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що не мучтеся питаннями, коли вже весна: приготуйте цей легкий салат із яйцем, шпинатом та щавлем.