Гірчицю не обов'язково купувати в магазині, смачніша вона виходить і приготована власноруч.

Більше, коли ми купуємо в магазині гірчичний соус, то не завжди знаємо, що входить до його складу.

Домашня гірчиця, ілюстративне фото

Як зазначають експерти, виробники часто не вказують на справжній склад продукту. Саме тому рекомендується готувати цей бюджетний соус удома. Зробити це дуже просто, а саме приготування займе мало часу.

Як приготувати домашню гірчицю?

Для початку придбайте якісний гірчичний порошок, який перед вживанням потрібно просіяти від лушпиння та іншого сміття. А щоб отримати в результаті яскравий жовтий колір гірчиці, слід додати куркуму.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Куркума, фото: kp.ua

Врахуйте, що оптимальною температурою води для запарювання 50-60 градусів. Додавати її в порошок потрібно частинами, не перестаючи помішувати. Дуже важливо контролювати консистенцію, адже гірчиця у вас має вийти в результаті однорідної, без грудочок.

Краще, якщо гірчична паста буде довшою за гарячу. Постійну температуру можна забезпечити, використовуючи, наприклад, водяну баню. Перед додаванням до гірчиці додаткових інгредієнтів переконайтеся, що вона охолола. Саме в цей час із неї виходить зайва гіркота.

Якщо ви хочете отримати пікантний смак гірчиці, у цьому вам допоможе сіль, цукор, розсіл, олія. Їх потрібно додавати на власний смак.

Солодкий перець з гірчицею, кадр з відео

Нагадаємо, що буряк не втратить колір при варінні: 4 способи приготувати овоч швидко і без шкоди.

Раніше ми повідомляли, що якщо набрид звичайний суп: рецепт швидкого та ароматного обіду з плавленим сиром та мисливськими ковбасками.