У багатьох рецептах різноманітних страв є сир - твердий, плавлений. Нічого, якщо його потрібно зовсім небагато для посипання зверху, але значну порцію буває не так легко натерти.

Господині знають, як сир може перетворитися на грудочки і прилипає до рук, а відмивати після тертку - ще випробування. Але є кілька методів, щоб полегшити завдання.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Змазати маслом

Щоб сир легко ковзав по поверхні і не злипався, тертку спершу потрібно змастити невеликою кількістю олії за допомогою силіконового пензлика, серветки або просто пальців.

Не використовувати миску

Простіше натерти сир не в мисці або на дошці, а безпосередньо над стравою, яку необхідно присипати. Спосіб підходить для тих випадків, коли сиру потрібно небагато.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Показати ще

Потримати у холоді

За своєю структурою сири бувають плавленими, м'якими чи надто жирними. Охолодження допоможе йому злегка затвердіти, а в результаті він не розмазуватиметься по терті. Продукт потрібно загорнути у харчову плівку та залишити у морозилці на 20-30 хвилин. Але важливо не перетримати сир у холоді, щоб смак та структура не порушилися.

Тертий сир, фото lifestyle.today

Нагадаємо, що пече так, що аж мізки перевертаються: як зробити вдома ядрену гірчицю - магазинну більше не візьмете.

Раніше ми повідомляли, що слини потечуть струмком: робимо домашнє копчене сало в мультиварці, а можна й у каструльці.

Також стало відомо, що хочеш схуднути – Сассі: рецепт "магічної" води, яка позбавить зайвих сантиметрів.