Кожен солить сало на свій смак, але його їдять практично у всіх українських родинах. Якщо ви ще не знайшли ідеального рецепту або хочете спробувати щось нове, приготуйте сало з цукром.

Не хвилюйтеся, що замість закуски в результаті вийде десерт. Цукор навпаки зробить сало ніжнішим і м'яким, але не додасть солодкості.

Цукор, фото: wikipedia

Інгредієнти:

  • сало з м'ясними прожилками – 1 кг;
  • цукор – 150 – 200 г;
  • кам'яна сіль – 500 г;
  • свіжий часник – 5 зубків;
  • лист лавровий - 3 шт.;
  • мелена солодка паприка, хмелі-сунелі, чорний перець мелений – по 1 ч. л.

Процес приготування:

Сало вимиємо, обсушимо, наріжемо невеликими шматочками, грам по 150-200. Кожен шматочок обвалюємо з усіх боків у цукрі. Складаємо у контейнер чи іншу ємність, прикриваємо кришкою чи пергаментом. Ставимо в холодильник на добу.

Через добу промиваємо сало у проточній воді, обсушуємо. Змішуємо сіль із спеціями, додаємо подрібнений часник і лавровий лист (розім'яти його руками на шматочки). Приготовленою сумішшю натираємо підготовлені шматочки з усіх боків. Складаємо в контейнер, зверху засипаємо соляною сумішшю, що залишилася. Накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на тиждень.

Популярні новини зараз

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Показати ще

За сім днів закуску можна подавати на стіл. Перед подачею очищаємо залишки солі та нарізаємо тонкими шматочками.

Сало, фото koolinar

Нагадаємо, що пече так, що аж мізки перевертаються: як зробити вдома ядрену гірчицю - магазинну більше не візьмете.

Раніше ми повідомляли, що слини потечуть струмком: робимо домашнє копчене сало в мультиварці, а можна й у каструльці.

Також стало відомо, що хочеш схуднути – Сассі: рецепт "магічної" води, яка позбавить зайвих сантиметрів.