Для всіх наших дорогих читачів, які люблять проводити кулінарні експерименти, є чудовий рецепт із дуже доступних продуктів. На цей раз пропонуємо приготувати бурякову ікру з помідорами, цибулею та часником. Цю страву можна подати як гарнір або як самостійну закуску.

Про цей рецепт розповів один із українських блогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Ікра з буряка, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

- Буряк – 500 г;
- Помідори – 2-3 шт.;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- Часник - 3 зубки;
- Олія - ​​3 ст. ложки;
- Лимонна кислота – 0,25 ч. ложки;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукор – 1 ст. ложки.

Ікра з буряка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Як приготувати ікру з помідорами

Буряк добре вимити, зварити, очистити від шкірки. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Цибулю очистити, дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1,5 ст. ложки олії. Цибулю обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (приблизно 5 хвилин). Змішати обсмажену цибулю з буряком та ще раз пропустити через м'ясорубку.

Ікра з буряка, скріншот: YouTube

Помідори нарізати кубиками. На сковороді розігріти 1,5 ст. ложки олії. Помідори обсмажити, помішуючи на середньому вогні 8-10 хвилин. Часник почистити, розтерти із сіллю, додати цукор.

Ікра з буряка, скріншот: YouTube

Ікра з буряка, скріншот: YouTube

Розвести лимонну кислоту 3-4 ст. ложках води (або вичавити з лимона сік). У каструлі змішати буряк із цибулею, помідори, часник із сіллю та цукром, розведену лимонну кислоту (або лимонний сік).

"Ікра з буряків, скріншот: YouTube"

Поставити на вогонь, гасити на повільному вогні близько 15 хвилин, помішуючи. Бурякова ікра має слабко кипіти. Банки та кришки заздалегідь вимити та простерилізувати.

Бурякову гарячу ікру розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити стерилізованими кришками, укутати і залишити до охолодження. Ікра з буряків із помідорами готова.

Нагадаємо, не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрумких гарячих бутербродів з ковбасою та сиром.

Раніше повідомлялося, смачна вітамінна "бомба", яка точно зарядить вас: рецепт для здоров'я з моркви та меду.

Також, залишиться тільки зварити картоплю: дуже соковита курка у фользі, рецепт-виручалочка.