У прохолодну пору року так і тягне до чогось теплого, ситного та душевного. Саме такою стравою є картопляний пиріг у старовинному селянському стилі, по-селянськи . Він пахне дитинством та бабусиним будинком, де завжди чекала смачна випічка. А головне – його легко та швидко приготувати.

Щоб власноруч спекти такий апетитний рум'яний пиріг, знадобляться кілька простих інгредієнтів. По-перше, звичайно, картопля – основа нашої ситної страви (6 од.). Крім того, одна упаковка листового тіста, 150 грамів бекону, одна цибулина, 2 зубчики часнику, 3 яйця, 100 мл жирних вершків, 80 грам вершкового масла, сіль, перець, мускатний горіх і чебрець.

Картопляний пиріг по-селянськи, скріншот: Youtube

Картоплю потрібно очистити від шкірки, відварити (воду попередньо посолити) і зробити ніжне пюре з додаванням вершків, олії, двох жовтків, чебрецю та мускатного горіха, до смаку. Далі, хрумкий бекон – для смаку та аромату. Його подрібнюємо та швидко обсмажуємо (на сухій сковороді).

Окремо обсмажуємо цибулю. Спочатку його потрібно припустити з додаванням олії, коли вона стане прозорою, додаємо часник, ретельно перемішуємо і підсмажуємо.

Популярні новини зараз

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Картопляний пиріг по-селянськи, скріншот: Youtube

Залишається лише розкотити тісто, викласти його у форму. Перший шар - цибуля, далі бекон і насамкінець картопля. Закриваємо пиріг шаром тіста. Змащуємо пиріг яйцем, робимо дірочки та випікаємо в духовці (її розігріваємо до 180 градусів) до готовності.

Нагадаємо, смачний "смугастий" пиріг, для якого не потрібні яйця: рецепт для лінивих

Як повідомляв "Знай.uа", не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрумких гарячих бутербродів з ковбасою та сиром

Знай.ua писав, смачна вітамінна "бомба", яка точно зарядить вас: рецепт для здоров'я з моркви та меду