Картопля та гречка - найулюбленіші гарніри українських сімей. Однак, дуже часто після прийому їжі вони залишаються.

В такому випадку можна приготувати смачний пиріг, де в начинку додати гречку та картоплю, що залишилася. Цим рецептом поділився фуд блогер на своїй сторінці Інстаграм.

Явірський пиріг. Фото: скрін відео

Інгредієнти

Опара:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Борошно - 100 грамів

Тепла вода - 200 мл

Сухі дріжджі - ч.л.

Цукор - 1 ст. ложка

Тісто:

Борошно - 300 грамів

Олія - 2 ст. ложки

Сіль - щіпка

Начинка:

Картопля варена - 500-600 грамів

Варена гречка - 300 грамів

Цибуля + олія - 1 штуки

сіль, перець - за смаком.

Як приготувати:

Спочатку готуємо опару. Для цього змішуємо всі інгредієнти та залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

Після цього додаємо борошно, сіль, замішуємо тісто та вливаємо соняшникову олію.

Для начинки зваріть картоплю та гречку. Цибулю поріжте кубиками та обсмажте до золотистого кольору. Змішайте гречку, картоплю, цибулю, сіль, перець та перемішайте до однорідності.

Явірський пиріг. Фото: скрін відео

Розділіть тісто на дві частини: одна частина повинна складати 2/3 частину загальної маси.

Більшу частину тіста розкатайте, перекладіть в форму та сформуйте бортики в 2 см. Викладіть начинку та накрийте розкатаним тістом.

Явірський пиріг. Фото: скрін відео

Готовий пиріг змажте збитим з сіллю яйцем.

Випікати потрібно при температурі 170 градусів 40 хвилин.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо шкода купувати свинину, зроби ці відбивні із селери: гарненько попрацюй молоточком

Раніше портал Знай інформував, не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрустких гарячих бутербродів із ковбасою та сиром

Також наш портал повідомляв, найсмачніший "смугастий" пиріг, для якого не потрібні яйця: рецепт для лінивих