Рибні котлети готують зазвичай набагато рідше за м'ясні. Хоча вони і практично ні в чому не поступаються їм.
Причиною може бути те, що все-таки рибні котлети приготувати складніше. Більш того, для того, щоб страва вийшла ідеальною, потрібно застосовувати деякі хитрощі.
Найчастіше цю страву готують із щуки або мінтаю, хоча такі котлетки можна практично з будь-якої риби.
Для фаршу підійде будь-яка червона риба, судак, палтус, хек і навіть скумбрія. У той же час, найсмачніші котлети вийдуть із свіжої незамороженої риби. Коли ви збираєтеся готувати котлети із замороженої, зверніть увагу, щоб вона була гарної якості.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Важливу роль відіграють і додаткові інгредієнти, які надають рибним котлетам смаку та соковитості. Наприклад, у суху щуку часто додають фарш із жирної свинини або терту картоплю. Також разом із рибою перекручують половинку цибулини.
Іншу половину нарізають дрібно, обсмажують на олії і після цього теж вводять у фарш. Така складова надасть котлетам солодкуватий смак та пікантний аромат. Щодо спецій, то рибний фарш додають білий або чорний мелений перець, лимонний сік, сушений часник або мелений коріандр.
Перед обсмажуванням пануйте рибні котлети в борошні або сухарях. Це обов'язковий пункт, адже інакше вони просто розваляться. Спочатку швидко обсмажте їх на сильному вогні, щоб фарш схопився. Потім доведіть готовність на маленькому вогні під кришкою.
Нагадаємо про картопляний пиріг по-селянськи - рецепт ідеальної страви, щоб наїстися всією родиною.
Раніше ми повідомляли, що розсіл від консервованого горошку не пропаде: рецепт домашнього майонезу до будь-якого салату.