Сирники - один з найулюбленіших сніданків не лише дітлахів, а й дорослих. Однак з тих самих інгредієнтів можна приготувати щось нове та цікаве.

Одним з варіантів такої страви можуть стати гамбовці з вишневим соусом. Таким рецептом поділилася фуд блогерка в одній з соціальних мереж.

Гамбовці. фото: скрін відео

Інгредієнти:

Кисломолочний сир - 300 грамів

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Показати ще

Жовток - 1 шт.

Цукор - 50-60 грамів

Сіль - дрібка

Борошно - 30 грамів

Манна крупа - 30 грамів

Панірувальні сухарі - 100 грамів

Цукор - 50 грамів

Для соусу:

Вишні - 200 грамів

Цукор сік - 20 грамів

Кукурудзяний крохмаль - 10 грамів

Вода - 45 мл

Лимонний сік - 1 ст. ложка

Як приготувати:

В глибокій ємності змішуємо кисломолочний сир, жовток, цукор, сіль, борошно та манну крупу.

Гамбовці. фото: скрін відео

Залишаємо тісто на 15 хвилин. Формуємо кульки, в центр кладемо начинку і знову скатуємо в форму кулі.

В підсолену киплячу воду кидаємо сформовані кульки та варимо 3-4 хвилини, після того, як вони спливуть.

Гамбовці. фото: скрін відео

Тим часом обсмажуємо панірувальні сухарі, охолоджуємо та поєднуємо з цукром. Готові сирні кульки обвалюємо в сухарях.

Щоб приготувати соус потрібно поєднати свіжі або розморожені вишні, цукор, лимонний сік та крохмаль з водою. Варимо до загустіння, постійно помішуючи.

Гамбовці. фото: скрін відео

До страви соус готувати необов'язково, як доповнення можна використати сметану.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, залишилася гречка або картопля? Приготуйте цей пиріг і забудете про звичний гарнір

Раніше портал Знай інформував, якщо хочете солоденького, а стояти за плитою нема бажання: рецепт печива на сметані за 10 хвилин - навіть збивати не потрібно

Також наш портал повідомляв, вдвічі швидше посмажите картоплю: неявні секрети приготування холостяцької страви