Приготувати домашній майонез не складно. Це виходить економніше, і непотрібно спеціально за ним йти до магазину у морозну погоду.

Він може зберігатися у холодильнику близько тижня і в його складі немає компонентів, які шкодять вашому здоров'ю.

Рецептом його приготування поділилася фудблогерка Юлія Симончук на своїй сторінці в Instagram.

Домашній майонез. Фото Instagram

Для приготування нам знадобляться:

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще
  • олія - 180 мл;
  • яйце свіже - 1 шт;
  • оцет - 1 ч.л;
  • сіль - 1/2 ч.л;
  • перець - дрібка;
  • цукор - 1 ч.л;
  • гірчиця - 1 ч.л.

Спосіб приготування:

В зручний посуд (в банку, чашу блендера) наливаємо олію, додаємо цукор, сіль, перець, гірчицю, оцет і яйце.

Яйце додаємо акуратно щоб не пошкодити жовток.

Домашній майонез. Фото Instagram

"Ногу" погружного блендера опускаємо на дно так щоб захопити яйце і не відриваючись від дна починаємо збивати на максимумі кілька секунд, поки з під "ноги" не почне виходити густа маса.

Тоді починаємо рухати блендером і збиваємо до загустіння всієї маси.

Домашній майонез. Фото Instagram

Майонез готовий.

Ставимо в холодильник.

Термін зберігання в холодильнику 4-5 діб.

Смачного!

Нагадаємо, ніхто не встигне і крабову паличку "стирити": міні-рецепт салату "Червоне море".

Раніше повідомлялося, можна не поратися з гарніром: бабусин рецепт бурякової ікри.

Також, картопляний пиріг по-селянськи - рецепт ідеальної страви, щоб наїстися всією родиною.