На приготування класичного торта "Наполеон" потрібно витрачати багато часу та зусиль. Чудовою альтернативою такому десерту стане тістечко з листкового тіста з заварним кремом, яке має таку ж саму назву, що і всім відомий тортик.
Його нескладним рецептом поділилась фуд-блогерка Ірина Дімітрова на своїй сторінці в Instagram.
Для приготування тістечок нам знадобиться:
- 500 г листкового тіста
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 1/4 ч л солі
- 120 г цукру
- 40 кукурудзяного крохмалю
- 50 г вершкового масла
- ванілін на кінчику ножа
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Листкове тісто розморожуємо і розрізаємо на 8—10 однакових квадратів. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин при температурі 180 °.
Поки листкові квадрати теплі розбираємо кожен з них на 3 шари й даємо охолонути.
Для крема підігріваємо молоко майже до кипіння. В окрему миску вбиваємо 2 яйця, додаємо сіль і цукор.
Збиваємо все до однорідності. Додаємо кукурудзяний крохмаль і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Тоненькою цівкою вливаємо приблизно третину молока в яєчну масу, постійно помішуючи, щоб яйце не згорнулася.
Масу переливаємо назад в молоко теж тоненькою цівкою і постійно помішуючи.
На малому вогні, постійно помішуючи, доводимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню і в гарячий крем додаємо масло і трішки ваніліну. Накриваємо крем плівкою в контакт даємо добре охолонути.
Збираємо тістечка. На 1-й і 2-й шар наносимо заварний крем, накриваємо верхнім шаром. Готові тістечка принципами цукровою пудрою.
Смачного!
Нагадаємо, онуки навіть не помітять різниці: рецепт домашньої "коли" з цикорію та сиропу.
Раніше повідомлялося, майже як "Мурашник": рецепт легендарного торта з кукурудзяних паличок - потрібно лише 30 хвилин.
Також, найсмачніші млинці з особливим інгредієнтом, які любила Єлизавета II.