Майже кожна господиня в морозилці має порції фаршу, адже це дуже зручно і в будь-який момент можна приготувати ті ж котлети.
Але далеко не всі вміють його правильно розморожувати, щоб смакові якості не губилися і це загалом було безпечно для здоров'я.
Спочатку потрібно запам'ятати, що фарш можна заморожувати відразу після заготівлі або покупки, а не залишати в холодильнику, де температура вища, через що можуть з'явитися бактерії.
Не варто закидати велику порцію фаршу в холод, спочатку його потрібно поділити на частини, які знадобляться для приготування кожної страви. На упаковку слід натиснути рукою, щоб приплюснути, тоді він розморозитися швидко і рівномірно.
Пенсіонерам готують допомогу – по 4000 грн кожному: хто у списках на виплати
Соціальні виплати повністю перекроять: держава платитиме більше, але не всім
Повістки більше не прийдуть: кому більше не треба йти до ТЦК
Виплату пенсії тихенько припинять: у ПФУ попередили про жорстке нововведення
Як правильно розморожувати фарш
- Холодильник . Найбезпечніший, але довгий спосіб розморозити фарш, який запобігає розвитку бактерій, але при цьому смак і колір не втрачається.
- Холодна вода . Підійде для тих випадків, коли часу замало, а фарш дуже потрібний. Однак варто враховувати, що після такого способу готувати страви потрібно швидко.
- Мікрохвильова піч . Швидкий спосіб і без зайвих проблем. Три хвилини на неповній потужності мікрохвильової печі цілком буде достатньо для розморожування фаршу, ще слід його перевертати в цей час, щоб все було рівномірно.
Нагадаємо, що не помутнішає і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону.
Раніше ми повідомляли, що таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе.
Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.