Майже кожна господиня в морозилці має порції фаршу, адже це дуже зручно і в будь-який момент можна приготувати ті ж котлети.

Але далеко не всі вміють його правильно розморожувати, щоб смакові якості не губилися і це загалом було безпечно для здоров'я.

Фарш, фото notagram

Спочатку потрібно запам'ятати, що фарш можна заморожувати відразу після заготівлі або покупки, а не залишати в холодильнику, де температура вища, через що можуть з'явитися бактерії.

Не варто закидати велику порцію фаршу в холод, спочатку його потрібно поділити на частини, які знадобляться для приготування кожної страви. На упаковку слід натиснути рукою, щоб приплюснути, тоді він розморозитися швидко і рівномірно.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Морозилка, фото zavtra

Як правильно розморожувати фарш

  • Холодильник . Найбезпечніший, але довгий спосіб розморозити фарш, який запобігає розвитку бактерій, але при цьому смак і колір не втрачається.
  • Холодна вода . Підійде для тих випадків, коли часу замало, а фарш дуже потрібний. Однак варто враховувати, що після такого способу готувати страви потрібно швидко.
  • Мікрохвильова піч . Швидкий спосіб і без зайвих проблем. Три хвилини на неповній потужності мікрохвильової печі цілком буде достатньо для розморожування фаршу, ще слід його перевертати в цей час, щоб все було рівномірно.
І головне пам'ятати, що розморожений фарш не підлягає повторному заморожуванню.

Фарш, скріншот з відео

Нагадаємо, що не помутнішає і буде дуже смачним: правила приготування рибного бульйону.

Раніше ми повідомляли, що таке соковите, що аж слинки потекли: як правильно готувати куряче філе.

Також стало відомо, що раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки.