Незважаючи на те, що пахлава це східний десерт, його можна приготувати в домашніх умовах. Такий десерт виходить набагато смачнішими та бюджетнішим за магазинний варіант.

Його рецептом поділилась фудблогерка Наталія на своїй сторінці в Instagram.

Інгрідієнти:

Тісто філо - 1 уп.
Вершкове масло - 200 гр.
Подрібнені горіхи ~ 300гр.
Жовток - 1 шт.

Сироп:
мед 250 гр. + цукор 100 гр. + вода 80 гр.

Спосіб приготування:

Тісто розморожуємо повністю, розрізаємо на рівні листи під вашу форму.

Медова пахлава. Фото: Instagram

Популярні новини зараз

У "Резерв+" з'явилась "мітка ухилянта": як виправити свої взаємовідносини з ТЦК

Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу

Не бери слухавку: шахраї дзвонять саме із цих номерів - і ти вже в їхній пастці

"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого

Показати ще

Кожен лист змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Кожен третій шар посипаємо подрібненими горіхами.

Останній шар змащуємо жовтком. Випікаємо 30/35 хв. при 180 градусів.

Медова пахлава. Фото: Instagram

Для сиропу змішуємо всі інгредієнти, ставимо на вогонь на 2/3 хв. доки не закипить.

Заливаємо гарячим сиропом гарячу пахлаву. Можна прикрасити горішками. Відправляємо в холод.

Смачного!

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, неймовірно хрусткий та ніжний одночасно: як приготувати насипний пиріг зі сметаною та сиром

Раніше портал Знай інформував, вже почав псуватись, а викидати шкода: як можна продовжити життя буряків - заготівлі для борщу та салатів

Також портал Знай повідомляв, картоплю в мундирі зварите правильно і шкірка не лусне: секрети кулінарів, які мало хто знає