Будь-якого гурмана здивують тонкі млинці з картопляного тіста. Особливість такого тесту – елементарний спосіб приготування. Замішується воно на картопляному пюре та молоці. Ні сода, ні дріжджі не додаються. Часник та зелень дають приємний аромат. Млинці ніжні, м'які. Зі сметаною - просто смакота.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- Картопля - 400 г
- Молоко - 300 мл
- Яйця - 1-2 шт. (залежно від розміру)
- Часник - 1-2 зубчики
- Цукор - 1 ч. л. без гірки
- Сіль - 1 ч. л.
- Олія соняшникова - 4 ст. л. + для змащування сковороди
- Борошно - 150 г (1 склянка об'ємом 250 мл без гірки)
- Зелені свіжі (петрушка, зелена цибуля) - 0,5 пучка
- Сметана, для подачі (за бажанням) - за смаком

Популярні новини зараз

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Картоплю почистіть, наріжте шматочками (скибочками) і перекладіть у каструлю. Залийте шматочки картоплі водою так, щоб вона лише покривала картоплю. Поставте каструлю на сильний вогонь.

Після закипання води зменшіть вогонь, додайте 0,5 ч. ложки солі і варіть картоплю до готовності, близько 20 хвилин. Злийте воду, а відварену картоплю розімніть у пюре.

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

До отриманого картопляного пюре додайте очищений і подрібнений часник. Всипте 0,5 ч. ложки солі та цукор. Перемішайте.

Нагрійте молоко. Влийте гаряче молоко у картопляне пюре. Добре перемішайте. Додати яйця. Перемішайте. Якщо маса вийде не надто однорідною, не страшно.

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Влийте олію. Перемішайте. Всипте борошно, що просіяє. Знову вимішайте картопляне тісто віночком до однорідного стану. Зелень промийте, просушіть, подрібніть. Сковороду змастіть олією і дуже добре розігрійте.

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Налийте ополоником картопляне тісто на сковороду і круговим рухом розподіліть його дном сковороди. Смажте картопляні млинці на вогні вище середнього. Поки поверхня млинця не схопилася, посипте зеленню.

Картопляні млинці, скріншот: YouTube

Не перевертайте млинець доти, доки одна сторона не підрум'яниться. Потім переверніть та підсмажте з іншого боку до золотистості. Після кожного млинця змащуйте сковороду олією. Подавайте картопляні млинці гарячими, зі сметаною.

Нагадаємо, секрет розкритий: чи потрібно зливати воду після "першого варіння" бульйону.

Раніше повідомлялося, більше не витрачатимете час на тісто: рецепт лінивих, але дуже смачних біляшів на сковороді.

Також, розбивання про сковорідку і відразу з холодильника: помилки, які припускаються все при смаженні яєць.