Будь-якого гурмана здивують тонкі млинці з картопляного тіста. Особливість такого тесту – елементарний спосіб приготування. Замішується воно на картопляному пюре та молоці. Ні сода, ні дріжджі не додаються. Часник та зелень дають приємний аромат. Млинці ніжні, м'які. Зі сметаною - просто смакота.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- Картопля - 400 г
- Молоко - 300 мл
- Яйця - 1-2 шт. (залежно від розміру)
- Часник - 1-2 зубчики
- Цукор - 1 ч. л. без гірки
- Сіль - 1 ч. л.
- Олія соняшникова - 4 ст. л. + для змащування сковороди
- Борошно - 150 г (1 склянка об'ємом 250 мл без гірки)
- Зелені свіжі (петрушка, зелена цибуля) - 0,5 пучка
- Сметана, для подачі (за бажанням) - за смаком
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Спосіб приготування
Картоплю почистіть, наріжте шматочками (скибочками) і перекладіть у каструлю. Залийте шматочки картоплі водою так, щоб вона лише покривала картоплю. Поставте каструлю на сильний вогонь.
Після закипання води зменшіть вогонь, додайте 0,5 ч. ложки солі і варіть картоплю до готовності, близько 20 хвилин. Злийте воду, а відварену картоплю розімніть у пюре.
До отриманого картопляного пюре додайте очищений і подрібнений часник. Всипте 0,5 ч. ложки солі та цукор. Перемішайте.
Нагрійте молоко. Влийте гаряче молоко у картопляне пюре. Добре перемішайте. Додати яйця. Перемішайте. Якщо маса вийде не надто однорідною, не страшно.
Влийте олію. Перемішайте. Всипте борошно, що просіяє. Знову вимішайте картопляне тісто віночком до однорідного стану. Зелень промийте, просушіть, подрібніть. Сковороду змастіть олією і дуже добре розігрійте.
Налийте ополоником картопляне тісто на сковороду і круговим рухом розподіліть його дном сковороди. Смажте картопляні млинці на вогні вище середнього. Поки поверхня млинця не схопилася, посипте зеленню.
Не перевертайте млинець доти, доки одна сторона не підрум'яниться. Потім переверніть та підсмажте з іншого боку до золотистості. Після кожного млинця змащуйте сковороду олією. Подавайте картопляні млинці гарячими, зі сметаною.
Нагадаємо, секрет розкритий: чи потрібно зливати воду після "першого варіння" бульйону.
Раніше повідомлялося, більше не витрачатимете час на тісто: рецепт лінивих, але дуже смачних біляшів на сковороді.
Також, розбивання про сковорідку і відразу з холодильника: помилки, які припускаються все при смаженні яєць.