Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які не знають, чим себе зайняти в ці перші весняні дні на кухні, є дуже цікавий рецепт. Кожен любитель страв з картоплі просто обожнює деруни, але є один дуже неприємний фактор, який все частіше змушує нас звертатися до кафе, а потім до того, щоб доставник привіз нам цю смакоту.
Вихід із цього простий - вивчити рецепт, який допоможе зберегти "золотисту" скоринку.
Ми мріємо про дерунів, які ніколи не почорніють, і таким рецептом поділився один із українських фудблогерів у мережі Instagram.
Що нам потрібно із продуктів:
- 1 кг картоплі;
- сіль;
- 2 ст л з гіркою майонезу;
- 3 ст л борошна (може трохи більше):
- цибуля - 1 шт.;
- сік лимона – 1 ст. ложка;
- рослинна олія - 3 ст. ложки.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Спосіб приготування
Цибулю очистити, дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1 ст. ложку олії. Обсмажувати цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (7 хвилин).
Картопля очистити, вимити, натерти на дрібній тертці. Ретельно віджати. При цьому вага картопляної маси зменшиться приблизно на чверть.
Додати обсмажену цибулю, яйце, сіль та лимонний сік. Перемішати. При необхідності додати|добавляти| муку|борошно| і знову перемішати. Маса виходить досить щільною, деруни можна буде зручно формувати руками.
На сковороді розігріти 1 ст. ложку олії. Сформувати деруни, викласти їх на сковороду та смажити на середньому вогні до золотистого кольору (3-5 хвилин). Потім перевернути і жарити драники з іншого боку ще 3-5 хвилин.
Потім усі деруни скласти в сковороду, накрити кришкою і пропарити на слабкому вогні 15 хвилин. Ось і все, можна насолоджуватися "золотистими драниками".
Для того, щоб деруни не набули малоапетитного темного кольору, необхідно в натерту картопляну суміш додати одну столову ложку сметани або будь-якого іншого кисломолочного продукту.
Також до дерунів можна додати натерту на тертці сиру цибулину. Цибуля перешкоджає потемнінню картоплі і надає страві легкості та аромату.
У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! Натерту картоплю потрібно віджати, змішати з рештою інгредієнтів і швиденько обсмажити, адже картопля від взаємодії з повітрям окислюється і неминуче темніє.
Нагадаємо, не тільки купити в "Галі Балувана", а ще й правильно приготувати: як розморожувати котлети.
Раніше повідомлялося, чому пенсіонерам краще їсти гірчицю мало не ложками: про ці властивості ви не знали.
Також, ароматна шакшука з перцем, томатом і сиром: до звичайної яєчні більше не повернетеся.