Гречка - це не тільки універсальний гарнір, але ще й корисний. Все завдяки багатому вмісту амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин.

Але мінус крупи в тому, що вона може швидко набриднути, навіть якщо використовувати її для супу та інших страв. Є чудовий спосіб урізноманітнити смак гречки – додати цікаві спеції, і в результаті гарнір заграє по-новому.

Гречка, скріншот з відео

Про ці маленькі хитрощі давно знають шеф-кухарі та сміливці, які не бояться експериментів у кулінарії.

Для звичної порції вистачить лише кілька грамів спеції. Для початку спробуйте в процесі приготування додати разом із сіллю гострий перець чилі, а наступного разу - куркуму, сушений часник або цибулю. Все це урізноманітнює смак гарніру.

Популярні новини зараз

ТЦК буде безпощадним до цих жінок: кому загрожують штрафи на рівні з чоловіками

Гороскоп на сьогодні 5 липня: заздрість, приховані інтриги та оригінальні ідеї – прогноз для всіх знаків Зодіаку

Чим менша пенсія, тим більше доплатять: кому з пенсіонерів пощастить у липні

Не бери слухавку: шахраї дзвонять саме із цих номерів - і ти вже в їхній пастці

Показати ще

Також з гречкою чудово поєднується кмин. Він має пекучий, гіркувато-пряний смак, трохи схожий на аніс, і легкий кроповий запах. Використовувати краще насіння, попередньо обсмажене в маслі, але спеції в порошку теж підійде.

А ось ароматний імбир змінить смак гречаної крупи до невпізнанності, але рекомендується вибирати саме сушений та подрібнений продукт, а не сирий.

Імбир, фото myseldon

Нагадаємо, що вийде не гірше, ніж у турків: рецепт домашньої пахлави з горішками та медом.

Раніше ми повідомляли про рецепт лінивого хачапурі для поціновувачів простої кухні: секрети приготування на сковороді.

Також стало відомо, що не тільки купити в "Галя Балувана" , а ще й правильно приготувати як розморожувати котлети.