Картопляне пюре добре поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, а також овочевими салатами.

І його можна зробити ще смачнішим, якщо додати цей особливий соус.

картопляне пюре, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

  • 700 г м'ясних кісток;
  • спеції із сіллю за своїм смаком;
  • 1 ст. л. кулінарного жиру;
  • 2 год. л. цукру;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 100 г томатного пюре;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • петрушка.

Приготування:

Для початку зваріть міцний бульйон на кістках. Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть. Обсмажте їх із кістками та петрушкою. Далі кістки помістіть у каструлю, втоплений жир не потрібно вживати.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Варити їх доведеться протягом 10 годин у повільному вогні. Періодично забирайте жир, а в кінці залишиться тільки процідити рідину.

Далі на кулінарному жирі врятуйте борошно, поки воно не стане коричневим, а потім його потрібно розвести з процідженим бульйоном. Окремо потрібно обсмажити моркву, цибулю та петрушку з додаванням томатного пюре.

Наприкінці всі компоненти потрібно з'єднати на сковороді та довести до кипіння, а потім варити ще годину на слабкому вогні. Після цього додайте в соус цукор, сіль та перець. Процідіть його, а овочі протріть. Покладіть заправку в картопляне пюре.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що не лише налякати росіян, а й смачно поїсти: легендарний рецепт бендериків із м'ясом.

Раніше ми повідомляли, що складаємо пісне меню для Великого посту: рецепт неймовірних картопляних зразків із грибами.

Також стало відомо, що вашим млинцям не буде рівних на Масляниці: рецепт незвичайної начинки з грибами та горіхами.