На цей раз ми пропонуємо нашим дорогим читачам приготувати домашні сухарики і не прості, а з сиром. Ароматні, хрумкі домашні сухарики з сиром - проста, але неймовірно апетитна закуска.

Ця швидка і нескладна в приготуванні страва дозволить врятувати залишки черствого хліба, допоможе прикрасити супи і салати, стане прекрасною альтернативою покупним сухарикам і сподобається всій родині.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Сухарики з сиром, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Показати ще

- хліб (батон) – 400 г;
- Олія - ​​4 ст. л.;
- часник сушений - 1 ч. л. (З гіркою);
- суміш італійських трав - 1 ч. л.;
- паприка солодка – 1 ч. л.;
- Сіль – 1/3 ч. л. (за смаком та бажанням);
- Сир - 50 г.

Спосіб приготування

Білий хліб або батон нарізаємо кубиками, не більше 2 см. Краще використовувати вчорашній хліб, що підсох, так легше отримати рівні сухарики. В окремій ємності змішаємо олію, сіль, сухий часник, солодку паприку та італійські трави. Складаємо шматочки хліба у глибоку ємність чи пакет.

Сухарики з сиром, скріншот: YouTube

Вливаємо підготовлену суміш і акуратно перемішуємо, щоб приправи рівномірно розподілилися по поверхні хліба.

Сухарики з сиром, скріншот: YouTube

Викладаємо шматочки хліба на вистелений пергаментним папером лист. Відправляємо хліб у розігріту до 150 градусів духовку і, періодично помішуючи, випікаємо 15-20 хвилин, поки шматочки не підсохнуть, не затвердіють і злегка підрум'яняться.

Сухарики з сиром, скріншот: YouTube

Тим часом подрібнюємо сир на тертці. Присипаємо шматочки хліба тонким шаром натертого сиру і відправляємо до духовки ще на 5-10 хвилин при температурі 220 градусів, щоб сир розплавився. Проста, ситна та смачна закуска готова.

Сухарики з сиром, скріншот: YouTube

Додаткова порада: якщо хліб дуже черствий і твердий, то перш ніж додавати приправи, прогрійте хліб нарізаний шматочками в духовці приблизно 3-5 хвилин, щоб він трохи розм'якшився. А далі слідуйте рецепту.

Нагадаємо, маринуйте яблука тільки так: супер ароматний рецепт фруктів, який здивує кожного гостя.

Раніше повідомлялося, чи думали, що вегетаріанці? У яких "нем'ясних" продуктах є тваринний слід.

Також, запечені яблука з родзинками: цей рецепт має бути у всіх.