У деяких випадках досвідчені кухарі радять у каструлю з готовим рисом класти сухар чи просто шматок чорного хліба. І пояснення тут дуже просте.
Адже саме таким чином можна виправити не зовсім вдало приготовлений рис, наприклад кашу чи плов.
Додавати до рису можна як свіжий чорний хліб, так і сухарі або білий хліб різниці практично немає. Загалом цей метод дозволяє зварити смачніший рис або виправити невдало приготовлену страву.
Популярні новини зараз
Показати ще
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Навіщо в каструлю з рисом класти хліб:
- Скибочка хліба або батона, або навіть сухар може впоратися з неприємним запахом. Адже всі хлібобулочні вироби вбирають сторонні запахи та смак. А у випадку з рисом гарнір стає смачнішим і апетитнішим.
- Також хліб кладуть у каструлю, якщо рис почав підгоряти біля фінальної стадії приготування страви. Його тримають у каструлі з крупою протягом 5-10 хвилин, а потім виймають. В результаті чорт, що підгорів, не гіркуватиме.
- Іноді страва може зіпсувати конденсат під кришкою. Тож від зайвої вологи врятувати може хліб чи сухарі. В цьому випадку в рис поміщають тарілку, в яку кладуть кілька шматочків хліба та закривають блюдо кришкою на 5-10 хвилин.
- Також ця порада допоможе варіант, коли крупа вже готова, а вода ще випарувалася не повністю.
Нагадаємо, що аромат "крутонів" унюхає весь під'їзд: рецепт домашніх сухариків із сиром у духовці.
Раніше ми повідомляли, що доки не розпочався Великий піст, спробуйте цю смакоту: рецепт справжнього козацького кулішу.
Також стало відомо, що ніжніший тільки травневий сон: швидкий рецепт млинців на йогурті.