Паштет люблять багато людей, але готують практично все по-своєму. У кожного є кулінарні секрети та переваги.

Ну а якщо ви ще не маєте власних, можна приготувати звичайний курячий, але з цікавим доповненням у вигляді ягідного желе.

Паштет з ягідним желе, кадр з відео

Поєднання паштету із солодкими ягодами подарує справжній гастрономічний екстаз, і не треба боятися експериментувати. Готується така страва дуже легко, а можна подавати і на сніданок, і на вечерю. Рецептом поділилася блогерка Валерія Велігура.

Інгредієнти для паштету:

  • 2 цибулини
  • 1 морквина
  • 500 г курячої печінки
  • 20 г вершкового масла
  • сіль та чорний мелений перець
  • 200 мл вершків 10-15% ⠀

Для ягідного желе:

  • 5 г желатину
  • 25 мл води
  • 200 г будь-яких ягід (найкраще підходять чорна смородина та журавлина)
  • 100 мл води
  • 15 г цукру ⠀

Готовим паштет:

Цибулю обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо натерту моркву і смажимо ще кілька хвилин. Окремо до готовності смажимо промиту печінку 10 хвилин. В кінці додаємо сіль, перець, олію та перемішуємо. Повертаємо цибулю з морквою, заливаємо вершками, перемішуємо і гасимо під кришкою 5 хвилин. Пробиваємо блендером до однорідної маси та кладемо у формочки. ⠀

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Ягідне желе:

Желатин заливаємо холодною водою на 15 хвилин.
Свіжі або розморожені ягоди з водою та цукром доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин. Перетираємо через сито, додаємо розтоплений желатин та перемішуємо. Трохи охолоджуємо та виливаємо зверху на паштет. Забираємо в холодильник на кілька годин.

Паштет з ягідним желе, кадр з відео

Нагадаємо, що зовсім не складно, особливо якщо такий маленький: рецепт міні-киша для цікавого сніданку.

Раніше ми повідомляли, що скумбрія з овочами стане улюбленою стравою: секрети приготування.