Природа наділила нас безцінним скарбом – рибою, що є справжнім джерелом корисних поживних речовин, необхідні підтримки здоров'я.

Риба зміцнює серцево-судинну систему, покращує роботу мозку, а також сприяє збереженню гостроти зору, запобігаючи виникненню таких захворювань очей, як дегенерація сітківки. Риба багата на вітаміни, особливо групи В, що грають неоціненну роль у численних функціях організму. Вітамін В12, ніацин та вітамін В6 забезпечують нормальний метаболізм, належну роботу нервової системи та формування еритроцитів. Крім того, ми отримуємо вітамін D, необхідний для міцності кісток та підтримки імунітету. Але як вибрати між хеком і минтаем.

Запечений хек у вершковому маслі і зеленню. Фото: скрін відео

Дієтологи стверджують, що м'ясо хека досить жирне, ніжне та біле містить мало кісток, тому після невеликої термічної обробки філе легко відокремлюється від скелета. Крім того, ця морська риба багата на вітаміни і мікроелементи, що робить її ідеальним продуктом для дитячого та дієтичного харчування.

У хеку перебуває майже повний перелік елементів періодичної таблиці Менделєєва: кальцій, цинк, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, хлор, нікель, кобальт і потрібний йод. Вітаміни А, C, Е, D, РР та група В.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Мінтай, скріншот: YouTube

Мінтай містить велику кількість білка, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти і мінерали. Його м'ясо містить легкозасвоювані білки, вітаміни А, групи Б, аскорбінову кислоту, а також макро- та мікроелементи, такі як кальцій, магній, фосфор, хром, мідь та залізо. Крім того, мінтай є рекордсменом за вмістом селену та йоду, необхідним для здоров'я людини.

Регулярне вживання цієї риби допомагає нормалізувати гормональний фон, підвищити імунітет та покращити самопочуття. Також вона сприяє покращенню стану шкіри, волосся та нігтів. Ще одна перевага мінтаю – його низька калорійність, смачність та ситність, що робить його цінним продуктом для схуднення.

Нагадаємо, на що потрібно дивитися, коли вибираєш майонез у магазині: про це має знати кожен

Як повідомляв "Знай.uа", це переверне ваше уявлення про харчування: 7 причин щодня пити смузі.

Знай.ua писав, неприємні наслідки гарантовані: які продукти небезпечно поєднувати зі смаженою картоплею