Багато хто недооцінює булгур, хоча це відмінне джерело вуглеводів, рослинного білка та клітковини.
У крупі також є великий вміст калію, магнію і різних вітамінів, що робить її дуже корисною при захворюваннях серця і судин, проблемах з нервовою системою.
Більше того, булгур спокійно можна їсти під час Великого посту, як і решта круп. Готувати як у солоному, так і в солодкому вигляді, тому це дуже універсальна страва, яка не потребує навичок та багато часу.
Інгредієнти для пісного булгуру з овочами:
Відстрочки від мобілізації чекають великі зміни: студентам – приготуватися
В Україні затвердили тариф на газ до початку опалювального сезону: яка ціна з травня до листопада
Військові квитки старого зразка: що буде, якщо не замінити
Від мобілізації в Україні захистили нові категорії: кого не забере ТЦК
- 250 г булгура;
- 30 г рослинної олії;
- 2 болгарські перці;
- 2 помідори;
- 1 цибулина;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- сіль, перець, червона паприка до смаку.
Як приготувати:
Потім додати булгур і добре перемішати. Прогріти та перемішувати ще 5 хвилин. Додати окроп, посолити, накрити кришкою і варити на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин. Потім зняти з вогню та залишити настоятися ще 15 хвилин.
Нагадаємо, що отримаєте нагороду "найкраща господиня" за такий сніданок: рецепт яєчні у лаваші, яка підкорює серця.
Раніше ми повідомляли, що саме для Великого посту: котлети з шампіньйонів та пшона, які не відрізнити від м'ясних.
Також не зайвим буде легендарний "Київський торт" у домашніх умовах – рецепт, який допоможе забути магазинні солодощі.