Найсуворіший Великий піст у 2024 році триває до 5 травня, а серед українців є багато тих, хто його дотримується.
У цей період потрібно виключити всі заборонені продукти, але це не означає, що доведеться давитися несмачною їжею. Рецепт цих котлет розбавить ваш пісний раціон.
Такі котлети готуються не з м'яса, а ячної каші. Підійде навіть та, що ви не встигли з'їсти вчора, що дуже зручно та економно. Кулінари shuba.life , які поділилися рецептом, рекомендують додати начинку по-своєму смаку. Це можуть бути гриби, зелень чи овочі.
Інгредієнти:
- Ячна крупа 1 склянка
- Вода 2 склянки
- Зелена цибуля 10 г
- Кріп 10 г
- Петрушка 10 г
- Панірувальні сухарі 1/2 склянки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Олія соняшникова рафінована за смаком
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Як приготувати пісні котлети?
- Ячну крупу добре промийте, перекладіть у каструлю і залийте водою, підсоліть, поставте на вогонь і варіть до готовності. Зніміть з вогню та остудіть.
- Помийте та подрібніть зелень. Викладіть у ячну кашу. Додайте борошно і перемішайте. Сформуйте котлетки та обваляйте в панірувальних сухарях.
- На сковороді розігрійте олію та обсмажте котлетки на середньому вогні з двох боків. Викладіть на тарілку та подавайте.
Нагадаємо про смачні вареники з сирою картоплею та сиром: рецепт та секрети приготування. Подавати вашу страву потрібно з цільовою цибулею та сметаною.
Раніше ми повідомляли, що шаурма у Ахметжана більше не покотить: рецепт грецького "донера" гірос для гурманів. Відмінна страва для ситного перекушування, вечері або пікніка.
Також стало відомо, що побачите такий колір жовтка – викидайте яйце: на що потрібно звертати увагу, щоб не отруїтися. Який колір жовтка є нормою, а який говорить про те, що яйце вже почало псуватися.