Рецепт великодніх пасок з унікальним Олександрійським тістом, яке робить випічку неймовірно пухкою завдяки довгому витримуванню опари - цілих 12 годин.

Цей метод значно спрощує процес: вам лише потрібно приготувати опару ввечері, а вранці додати решту інгредієнтів, і через кілька годин ваші паски будуть готові до випікання.

Інгредієнти:

Кулічі, фото з youTube

  • Яйця – 3 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор – 250 г (можна адаптувати до свого смаку, зменшити до 200 г або збільшити до 300 г).
  • Вершкове масло (82,5%) – 150 г.
  • Молоко – 300 мл.
  • Свіжі дріжджі – 45 г.
  • Борошно – орієнтовно 750 г (кількість може варіюватися залежно від консистенції тіста).
  • Родзинки – 60 г.
  • Ванільний цукор – 20 г.
  • Коньяк – 1 ст. л.

Кулічі, фото з youTube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам готують індексацію, але будуть неприємні нюанси

Ухилянтів хочуть дістати через посольства: чи пошириться мобілізація за кордоном

Комуналка по-новому: українців попередили щодо важливої ​​процедури

Працівники платіжної системи bill_line («АйТіБіт») та її власник білорус Артем Ляшанов незабаром отримають кримінальну справу за відмивання коштів

Показати ще
  1. Для приготування пасок знадобляться тільки якісні продукти.
  2. Спершу готується опара. Для її приготування починайте з перемішування яєць з цукром, додайте м'яке вершкове масло і змішайте до однорідності.
  3. Нагрійте молоко до теплоти, розчиніть у ньому дріжджі і влийте до яєчної маси.
  4. Додайте коньяк, сіль, ванільний цукор і родзинки, все добре перемішайте.
  5. Накрийте миску рушником і залиште опару на 8-12 годин для бродіння.
  6. Для замісу олександрійського тіста просійте в опару борошно, спочатку 300 г, далі ще 300 г, і перемішайте.
  7. Почніть місити тісто руками, змащеними олією, додаючи борошно за потребою до отримання однорідного, гладкого, але дуже м'якого тіста. Накрийте тісто і залиште на 1-1.5 години для підйому.
  8. Розкладіть тісто по формам, заповнюючи їх на третину, і залиште на 15 хвилин.
  9. Печіть в духовці, розігрітій до 180°С, 30-40 хвилин, до сухої шпажки.

Кулічі, фото з youTube

Остудіть готові паски і прикрасьте на свій смак.

Нагадаємо, це буде найсмачніший пиріг у вашому житті: треба додати сиру та томатів

Також, Знай.ua писав про 100$ за пасочку: де в Україні продають найдорожчу святкову здобу