Чи існує ковбаса, яку можна давати дітям зі спокійною душею? Магазинні продукти часто містять велику кількість барвників, консервантів, шкіри та інших добавок.
Однак, варену ковбасу можна приготувати вдома, до того ж винятково з натуральних продуктів. Вона припаде до смаку не лише найменшим членам сім'ї, а й дорослим. Більше того, приготувати домашню ковбасу дуже легко!
Інгредієнти:
- курка - 1 шт.;
- желатин швидкорозчинний - 10 г;
- курячий бульйон - 300 мл;
- часник - 3 зубчики;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- буряк - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- лавровий лист - 2 шт.;
- перець чорний горошок – 6 шт;
- сіль, мелений перець, паприка за смаком.
Приготування:
Курку промити під проточною водою і покласти в глибоку каструлю. Налити води стільки, щоб туша була на 2/3 у воді і поставити на середній вогонь. Додати перець горошком, лавровий лист, сіль, очищену моркву та цибулю. Варити курку до повної готовності, щонайменше 50 хвилин.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Готову курку вийняти на тарілку, щоб охолола. У 300 мл негарячого курячого бульйону розчинити пакетик желатину. Половину буряка натерти і віджати 1 ст. л. соку. Він замінить харчовий барвник. Курку розібрати, відокремивши м'ясо від шкіри.
У ємність від блендера покласти часник, сіль, перець, паприку, сік буряків та м'ясо. Інгредієнти перемолоти до пастоподібного стану.
Місткістю для домашньої ковбаси стане пластикова пляшка зі зрізаною верхньою частиною. Пересипати в неї м'ясний фарш і поставити до холодильника до повного застигання на 5 годин.
Нагадаємо про найсмачнішу аджику з волоських горіхів: "Гамарджоба генацвалі" скажуть все, рецепт.
Раніше ми повідомляли про ідеальну жарку з картоплею та м'ясом: рецепт страви, яка завжди підійде для вечері